FOTO Serbia întârzie pentru testul cu România, dar pleacă victorioasă de la...

FOTO Serbia întârzie pentru testul cu România, dar pleacă victorioasă de la Timișoara. De ce nu a intrat în teren noul selecționer Robert Lupu

0
DISTRIBUIȚI

romania serbia (17)

România a cedat la un scor poate prea dur în amicalul cu Serbia, disputat azi în Sala ”Constantin Jude”. Vecinii, gazdele Futsal Euro 2016, s-au impus cu 5-1 după ce la pauză avantajul a fost minim în favoarea lor, 1-0. Cu această ocazie pe banca ”tricolorilor” a debutat în postura de selecționer antrenorul-jucător al Informaticii Timișoara, Robert Lupu.

Sârbii au întârziat mai bine de 20 de minute startul jocului deoarece au avut o problemă cu autocarul în drum spre țara noastră. Pe parchet bănățean, naționala ”vulturilor” s-a simțit bine și a controlat prima repriză fără prea mari probleme. Radovanovic a deschis scorul după mai puțin de trei minute de joc iar singura replică notabilă a României a venit în finalul reprizei. Cristi Matei a ratat însă lovitura de pedeapsă acordată pentru cumul de faulturi al oaspeților. Fratele său, Robert, jucător la Informatica, a lipsit accidentat.

România avea să arate însă o altă față în atac în partea secundă. Răducu a fost aproape de egalare la cinci minute de la reluare. Dar cei care au înscris din nou au fost tot sârbii, prin Filipovic (min. 29), care a finalizat o pasă de la Kocic, autor al unei curse de senzație. România a avut replică însă și Mimi Stoica a redus rapid din diferență din centrarea lui Răducu. Ignat a nimerit doar bara exterioară (33) iar România introducea un om în plus pe atac în ultimele patru minute. Deși Tonița se aflat între buturi, același Kocic a făcut diferența, finalizând elegant pentru 3-1. În ultimul minut România a mai încasat două goluri. Simic și Stojkovic au profitat de spațiile largi lăsate în apărare și au dus tabela la un dur 5-1 spre bucuria grupului mare de fani ai sârbilor aflați în Banat. Oaspeții l-au avut în teren și pe Slobodan Janjic, jucător la Informatica Timișoara, în timp ce ”tricolorii” au mizat doar pe portarul Vlad Iancu și Ioan Al-Ioani din aceeași echipă bănățeană.

România: Iancu, Tonița – Ignat, Cr. Matei, Manya, Pânzariu, Răducu, M. Stoica, Csoma, Movileanu, Szocs, Safar, C. Doană și Al-Ioani.

Serbia: Momcilovic, Antonic – Jovanovic, Kocic, Simic, Zivanovic, Ristic, Radovanovic, S. Janjic, Stojkovic, Milojevic și Filipovic. Antrenor: Aca Kovacevic.

”Scorul nu reflectă realitatea”

Antrenorul Robert Lupu era nemulțumit de scorul cu care a debutat la echipa națională ca ”principal”, în schimb se bucură de atitudinea elevilor săi și a explicat de ce nu mai vrea să intre pe teren și la echipa națională.

”Nu mi-aș fi dorit să încep așa.


Am avut momente în care scorul putea să meargă în favoarea noastră. A fost un meci bun, cu o echipă bună, putea să plece și cu un egal sau o înfrângere. Scorul nu reflectă realitatea. Cred că am avut momente bune în repriza a doua, când ei nu au contat. Pentru mine e important să-mi impun tactica. Au mai și greșit, dar ceea ce mă bucură e atitudinea lor. Uneori e bine să fim realiști. Azi ei au fost puțin peste noi valoric. 1-2 jucători ai lor sunt poate în primii 5 din lume. Numărul lor 10 (n.r. Kocic) a făcut diferența… Eu vreau să ajut Timișoara, să evoluez bine pentru echipa mea ca jucător. Ușor ușor îmi dozez efortul și să joc doar pentru Informatica… Ne bucurăm să vedem mai mulți tineri”, a declarat Robert Lupu.

România începe de luna viitoare campania de calificare la CM după ce nu a reușit să ajungă la turneul european care va fi găzduit anul viitor chiar de Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.