INEDIT Terapia prin muzică face MINUNI pentru micuţii cu dizabilităţi din Timişoara....

INEDIT Terapia prin muzică face MINUNI pentru micuţii cu dizabilităţi din Timişoara. Cum îi ajută

0
DISTRIBUIȚI

terapie prin muzica

Copiii cu autism, sindrom Down, întârzieri ale limbajului sau probleme emoţionale au parte, la Timişoara, de terapie prin muzică, de câteva luni. Muzicoterapia reuşeşte să facă minuni pentru o parte din aceşti micuţi cu nevoi speciale, care sunt beneficiari ai Fundaţiei de Abilitare „Speranţa”. Astăzi, în capitala Banatului este sărbătorită, pentru prima oară în România, Ziua Europeană a Terapiei prin Muzică, la sediul fundaţiei.

Potrivit reprezentanţilor ONG-ului din Timişoara, statisticile arată că în urma sesiunilor de terapie prin muzică cresc abilităţile copiilor cu dizabilităţi chiar şi cu 30%.


„Prin activităţile specifice de muzicoterapie creştem şansele de abilitare pentru copiii cu dizabilităţi sau decalaj în dezvoltare, cu scopul dezvoltării abilităţilor motrice, de comunicare, dezvoltăm curiozitatea şi încurajăm descoperirea instrumentului muzical prin simţ tactil şi auditiv, antrenăm anticiparea şi memorarea jocului, dezvoltăm controlul intenţional şi autocunoaşterea, dezvoltăm auzul, stimulăm imaginaţia şi creativitatea”, spune Monica Rotaru, muzicoterapeut în cadrul Fundaţiei de Abilitare „Speranţa”.

Potrivit specialiştilor, terapia prin sunete poate face minuni nu doar pentru copiii cu dizabilităţi în învăţare, autism sau tulburări comportamentale, ci şi pentru adulţii cu depresii sau traume de anxietate şi pentru persoanele vârstnice cu Parkinson sau demenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.