Jucătorii lui ACS Poli așteaptă revirimentul cu Astra. Ce spun vedetele echipei...

Jucătorii lui ACS Poli așteaptă revirimentul cu Astra. Ce spun vedetele echipei despre șansele de a fi selecționați la Euro 2016

0
DISTRIBUIȚI

prezentare srgian luchin (5)

Numele importante din lotul bănățean vor ca echipa lor să revină la jocurile de Liga I cu o serie pozitivă. ACS Poli evoluează sâmbătă pe terenul liderului, Astra Giurgiu, iar jucătorii cu experiență la lotul național, Srgian Luchin și Ianis Zicu știu că pentru a spera să fie selecționați în Franța trebuie în primul rând să aibă rezultate la clubul lor.

ACS Poli nu a mai câștigat de șapte etape, de la succesul cu Steaua de acasă, și play-off-ul pare deja departe. ”Pentru noi fie că jucăm cu prima sau ultima clasată, e la fel de greu. Din păcate rezultatele întârzie să apară. Sincer, și cu Dinamo, am jucat bine, nu au avut un șut la poartă și am luat acel gol stupid. Trebuie o concentrare mai bună, o atitudine mai bună din partea noastră și inevitabil vor veni și puncte… Vom vedea la următorul meci dacă a fost benefică pauza. Sper că ne-am pus la punct. Ne pregătim și ca atitudine, sper să se vadă în meciul de sâmbătă. Am avut o discuție cu antrenorul, nimeni nu e mulțumit. Știm cu toții ce meciuri urmează și în ce situație ne aflăm. Trebuie să fim bărbați, am mai trecut prin asemenea momente”, a declarat Srgian Luchin.

Nici atacantul Robert Elek nu a mai avut succes în fața porții, a rămas din runda a 7-a la cota de trei goluri. ”La fel ca cel din tur, e un meci greu, am avut o șansă bună la 1-1, dar din păcate am avut acele greșeli, sper să nu le facem și să ne întoarcem fericiți de la Giurgiu.


După fiecare pauză am fost montați, sperăm să fie la fel… E un lucru negativ pentru mine că nu am mai marcat din etapa a șaptea, sper să o fac…”, a precizat vârful lui ACS Poli.

Timișorenii joacă sâmbătă, de la ora 21.15, pe terenul Astrei.

”Speranța moare ultima”

Srgian Luchin a salutat remiza obținută de ”tricolori” în amicalul de la Bologna, scor 2-2. ”Italia are jucători de talie mondială, era clar că ne va aștepta un meci greu, dar rezultatul e bun, de moral pentru noi, pentru ceea ce urmează, Campionatul European. Sunt sigur că vom face o figură frumoasă. Normal, fiecare jucător își dorește să facă parte din lotul echipei naționale”, e de părere fundașul timișorean.

În ceea ce privește o nouă prezență în tricoul galben, Luchin e realist: ”Trebuie să ne ambiționeze pe toți. Am spus-o, depinde de foartemulți factori, de forma mea sportivă, dar și de rezultatele echipei, clasarea în Liga I. Va fi mult mai greu, dar sper”. Timișoreanul a comentat și posibilitatea ca fostul său antrenor și coleg de la Poli, Cosmin Contra, să preia naționala. ”Deocamdată e domnul Iordănescu, depinde ce rezultate vor fi în perioada următoare, mai ales la Euro. Pe Cosmin îl cunosc foarte bine, un antrenor foarte ambțițios, pune accent pe atitudine, a fost un jucător bătăios, va aduce chestii noi fiind un antrenor tânăr”, a specificat Srgian Luchin.

Ianis Zicu e conștient că după perioada de accidentări va trebui să impresioneze pentru a mai spera la lot, dar e optimist. Mijlocașul a vorbit de asemenea despre ultimul rezultat al României. ”Eu spun că e un rezultat foarte bun, ca nație suntem puțin negativiști, mereu vedem doar lucrurile rele, nu prea apreciem momentele bune prin care trecem, asta ne afectează. Atâta timp cât nici Italia nu te-a învins la ea acasă poți să speri, avem șanse destul de bune să obținem o performanță notabilă… Aș vrea să joc bine, orice jucător își dorește la națională, e prea devreme să discutăm, lucrurile se schimbă de la lună la lună, speranța moare ultima. Amândoi (Iordănescu și Contra) sunt antrenori foarte buni, sunt lucruri pe care cei de la FRF le știu mai bine”, a conchis Zicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.