Liberalul Marian Vasile acuză PSD de șantaj cu banii publici. Vezi cum...

Liberalul Marian Vasile acuză PSD de șantaj cu banii publici. Vezi cum au fost împărțiți banii între primăriile PSD și PNL

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (6)

Consilierul județean PNL Timiş, Marian Vasile, a adus o serie de critici dure la adresa guvernării PSD. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi la sediul PNL Timiş, Vasile a prezentat o listă cu alocările făcute pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„În momentul în care PSD a anunţat că implementează anumite măsuri pentru descentraliazre ne-am dat seama că era vorba despre o centralizare care aminteşte de vremurile de dinainte de 1989”, a spus consilierul. Ulterior, Vasile a prezentat împărţirea fondurilor pe PNDL, până la data 30 octombrie 2015, prin deciziile care au fost date prin ordin de ministru de către Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh.

„Această conducere monocoloră a CJT este incapabilă să iasă din logica îngustă a interesului de partid şi să susţină interesele tuturor comunităţilor din judeţul Timiş.


Este incapabilă şi vă spun acum nişte cifre din statistică. În anul 2015 s-au alocat pentru primăriile PNL aproximativ 8.500.000 de lei, pentru 22 primării, iar pentru PSD, 46 de primării, s-au alocat 33.000.000 de lei. Între primăriile care au aplicat cu proiecte pe PNDL, PNL a avut 35 de proiecte în total şi PSD 78 de proiecte ceea ce ne duce la anumite concluzii. PNL în medie per proiect a primit aproximativ 245.000 de lei per proiect, pe când PSD a primit 425.000 de lei. În ceea ce priveşte finanţarea oaşelor, PNL a avut pe cele şase oraşe zece proiecte şi media de alocare este de 170.000 de mii. PSD a aplicat trei proiecte, alocarea medie a fost de aproximativ 1.000.060 de mii de lei”, a apus Vasile. Liberalul a conchis că PSD a folosit banii după bunul plac. Mai exact acesta a susţinut că fondurile au fost un instrument de presiune pentru transferarea primarilor în urma ordonanţei date de Liviu Dragnea prin care, într-o perioadă de timp, aceştia au putut schimba formaţiunea politică fără a pierde mandatul. Vasile susţine şi că, spre exemplu Robert Negoiţă, a fost scos din cursa împotriva lui Liviu Dragnea pentru şefia PSD fiind răsplătit apoi cu circa 7.000.000 de lei prin PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.