Lucrările la strada Podeanu, încă în desfășurare deşi ar fi trebuit să...

Lucrările la strada Podeanu, încă în desfășurare deşi ar fi trebuit să fie gata în octombrie. Ce explicaţii are primarul Nicolae Robu şi cu ce se laudă

0
DISTRIBUIȚI

bega mal lucrari (26)

Primarul Timişoarei a oferit la finele acestei săptămâni informaţii noi legate de stadiul lucrărilor la strada Podeanu, care ar fi trebuit să fie deja finalizate.

Vă reamintim că şantierul din zonă a fost deschis la jumătatea lunii iulie, atunci când strada a fost oficial închisă traficului. La acea dată, primarul anunţa că lucrările vor dura cel mult trei luni. „Noi vrem să lărgim strada la patru benzi. Să creem piste de biciclete şi trotuare pe ambele părţi, să creem circa 228 de locuri de parcare, să amenajăm în zona bazei II a Politehnicii o parcare pentru 82 de biciclete”, spunea atunci edilul șef. Primarul a mai anunţat şi că din zonă nu vor lipsi copacii şi că amenajarea spaţiilor din faţa blocurilor se va face unitar, chiar dacă asta înseamnă stricarea grădinilor sau a altor amenajări făcute de locatari. În doar trei luni de zile, spunea Robu, oamenii urmau să aibă foişoare, bănci şi spaţii verzi unde se vor putea destinde.


Însă șantierul este în continuare deschis, după ce în luna octombrie primarul anunţa că firmele care duceau cablurile ENEL în subteran nu au finalizat lucrările în timp util.

Ieri, edilul a declarat că „pe strada Podeanu, datorită vremii nefavorabile, nu s-a putut turna asfalt săptămâna aceasta pe tronsonul doi. Nu s-a putut lucra la fundaţie, la compresarea pietrişului acolo şi la bordurare, dar sunt toate şansele ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie finalizat tronsonul doi. Vom avea una din cele mai frumoase străzi între Novatim şi Stan Vidrighin. Aţi văzut noul aranjament în zona Novatim cum se circulă fără niciun conflict în acea intersecţie, aţi văzut cum arată strada Podeanu cu patru benzi cu sens giratoriu la ramificaţia înspre Heaven, aţi văzut ce înseamnă să ai trotuare adevărate, să ai piste de biciclete în plus, vor fi copaci în plus, într-o zonă în care nu erau nici trotuare şi vă mai aduceţi aminte erau o mulţime de garaje care arătau groaznic. Drept recompensă pentru cetăţenii din acea zonă a Timişoarei, care au fost primii care nu s-au opus demolării garajelor lor, şi au fost sensibil peste 100 de garaje în zonă, le-am făcut amenajări foarte frumoase în spatele blocurilor, acolo unde de când s-au construit blocurile nimeni nu a mai făcut nimic şi acuma vor avea în curând şi în faţa blocurilor un bulevard excepţional”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.