Medicii de pe ambulanțele din Timișoara, dotați cu TABLETE. Cum îi vor...

Medicii de pe ambulanțele din Timișoara, dotați cu TABLETE. Cum îi vor ajuta să-i trateze mai eficient pe bolnavi

0
DISTRIBUIȚI

upu judetean

Medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara vor monitoriza bolnavii, în timp real, încă din momentul în care s-a făcut apelul la 112. Mai mult, doctorii de pe SMURD și ambulanțe vor fi echipați și cu tablete. Astfel, toate datele despre pacienți sunt transmise unității de primiri urgențe încă dinainte ca echipajele de intervenție să ajungă cu bolnavii în spital. Totul cu ajutorul unui sistem informatic inedit de transmitere a datelor despre pacienții care sunt aduși la UPU, implementat în cadrul unui proiect național.

upu judetean

Mihai Grecu, șeful UPU de la „Județean”, a explicat, astăzi, că sistemul va fi funcțional până la sfârșitul anului.


„Fișa electronică presupune ca toate informațiile pe care le culegem de la pacient să fie făcute pe o tabletă, unde se pot completa și medicația care s-a administrat și procedurile care s-au făcut. Este un proiect interesant care, practic, îți aduce toate informațiile din momentul apelului la 112 până când pacientul este rezolvat în Unitatea de Primiri Urgențe. Toate lucrurile acestea merg pe fișe și informațiile se transferă în timp real. Vezi din momentul în care s-a sunat la 112 ce s-a întâmplat cu pacientul, s-a dus ambulanța, ce tip de ambulanță s-a dus, totul pe tablete frumos. Eu chiar sunt încântat și sper să funcționeze așa cum trebuie”, a declarat Mihai Grecu.

Potrivit șefului Unității de Primiri Urgențe de la „Județean”, cu ajutorul acestui sistem informatic, în momentul în care pacientul poate pleca din spital, primește și un fel de scrisoare medicală, care se eliberează mult mai ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.