Mii de pelerini la Mânăstirea Prislop, pentru a comemora 26 de ani...

Mii de pelerini la Mânăstirea Prislop, pentru a comemora 26 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Cum s-au pregătit forțele de ordine

0
DISTRIBUIȚI

manastirea prislop adevarul 2

Mii de credincioși din toată România se roagă astăzi la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, pentru a comemora împlinirea a 26 de ani de la moartea acestuia.

Curtea Mănăstirii Prislop a devenit aproape neîncăpătoare de la primele ore ale dimineţii. În ciuda frigului şi a umezelii, credincioşii au venit în număr mare la Prislop şi au stat zeci de minute la codă pentru a se ruga în faţa mormântului călugărului Arsenie Boca.


Mulţi dintre ei se aflau în curtea mănăstirii încă de la ora 5.00 dimineaţa.

„Pentru că ne aşteptam ca numărul pelerinilor să fie ridicat, chiar dacă în ultimele zilele vremea a fost închisă şi a nins, au fost luate măsuri pentru buna desfăşurare a evenimentului, astfel că nu s-au înregistrat incidente. Au fost realizate dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului, la mormântul Părintelui Arsenie Boca, pentru a fi evitat disconfortul acestora”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara, pentru adevarul.ro.

Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop, a murit pe 28 noiembrie, în 1989. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, mulți îl consideră a fi „sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.