Nu s-a renunțat la ideea de modernizare a arenei pe care evoluează...

Nu s-a renunțat la ideea de modernizare a arenei pe care evoluează ASU Poli. Ce a spus rectorul UPT, Viorel Șerban, despre planurile cu stadionul ”Știința” și situația Sălii Polivalente

0
DISTRIBUIȚI

asu poli filiasi (20)

ASU Politehnica ar putea juca pe viitor pe arena ”Știința” chiar și în primele două ligi. Anunțul a fost făcut de rectorul Universității Politehnica, Viorel Șerban, care a vorbit la postul public de televiziune despre planurile de modernizare a spațiului din jurul terenului. Nu se știe însă în cât timp acestea vor putea fi puse în aplicare.

Suporterii discutau în anii trecuți despre înălțarea unor tribune pe marginea arenei ”Știința”, una luată cu asalt la jocurile lui ASU Politehnica încă de când echipa era în diviziile județene. Planurile inițiale, realizate de un tânăr arhitect din cadrul UPT, au căzut, deoarece primul pas, montarea unei peluze nu era posibilă din cauza unei țevi de gaz. Intenția de a moderniza arena universitară cu tribune adecvate nu a fost însă abandonată. Mai ales că ASU Poli bate la porțile ”B”-ului.

”Legat de Știința, ne gândim la un proiect, vom proba un studiu de fezabilitate ca să arate ca o arenă cochetă, frumoasă, care să poată să asigure meciuri chiar și de ligi superioare… Nu vin cu termene decât când am siguranța lucrurilor deja asigurate.


Dar ceea ce vă spun că se va rezolva, se va rezolva. Nu știu dacă în doi ani de zile, că va fi în trei. Noi suntem instituția a căror alocări sunt bugetare iar construcția unui astfel de complex în jurul terenului Știința implică anumite costuri, anumite decizii la nivel guvernamental. Datoria noastră e să luptăm pentru acest lucru”, a declarat Viorel Șerban, rectorul UPT, în cadrul emisiunii ”În prelungiri” de la TVR Timișoara.

În cazul în care ASU Politehnica va promova în vara viitoare în Liga a II-a, echipa manageriată de Druckeria dorește ca UPT să ceară acceptul de a evolua pe ”Dan Păltinișanu”, stadion aflat în proprietatea CJ Timiș și pe care își dispută meciurile de acasă ACS Poli.

Polivalenta, la anul, cu speranțe

Viorel Șerban a vorbit în cadrul aceleiași emisiuni și despre starea Sălii Polivalente a Politehnicii, construite în parteneriat cu factorii locali. Rectorul UPT a recuoscut că e cu mâinile legate din cauza legilor. Firma Marrati Construcții SRL, care s-a ocupat de lucrări și se află în insolvență, nu poate fi îndepărtată din proiect

”Sala de sport, sperăm că se va termina în anul care vine. Sunt mari dificultăți care pornesc de la vidul legislativ care ne înconjoară. Nu putem să reziliem, nici să negociem contractul cu firma în insolvență. Sperăm ca anul 2016 să ne prindă în noua sală modernă”, a specificat Viorel Șerban.

După cinci ani de lucrări Sala Polivalentă de pe strada Podeanu e încă în șantier, cu câte o schelă mutată din stânga în dreapta de la lună la lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.