Şeful Consiliului Concurenței: „Îngrijorarea noastră vine din cauza faptului că există o...

Şeful Consiliului Concurenței: „Îngrijorarea noastră vine din cauza faptului că există o tendință a autorităților locale de a încerca să încredințeze contracte fără licitație”

0
DISTRIBUIȚI

chiritoiu adevarul

Oamenii de afaceri din județul Timiș care doresc să afle mai multe despre Consiliul Concurenței, politica concurenței în România sau concurența neloială s-au întâlnit, astăzi, cu reprezentanții instituției, la Timișoara, în cadrul unui eveniment inedit. De dimineață, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, s-a întâlnit și cu primarul Nicolae Robu, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, dar și cu prefectul Eugen Dogariu.

„Am discutat despre licitațiile publice atunci când autoritățile au semnale că lucrurile nu au decurs bine, adică prețul nu a fost corect, au existat înțelegeri între firmele participante, despre activitățile suspecte ale companiilor în județ”, a explicat Bogdan Chirițoiu.


Președintele Consiliului Concurenței spune că, anual, din întreaga țară se primesc sute de sesizări privind o posibilă concurență neloială, însă sunt deschise cel mult 30 de investigații mari.

Bogdan Chirițoiu și-a arătat nemulțumirea, la Timișoara, cu privire la modul în care sunt încredințate unele contracte fără licitație. „Îngrijorarea noastră vine din cauza faptului că există o tendință a autorităților locale de a încerca să încredințeze contracte fără licitație, uneori către operatorii proprii, companii ale autorităților locale. Este un lucru care nouă ni se pare periculos, pentru că dacă nu am licitație, nu pot să mă asigur că prețul pe care-l plătește cetățeanul nu este excesiv. Desigur, probabil că și autoritățile centrale, în astfel de situații în care nu se poate organiza licitația din diferite motive, să vină cu anumite reglementări, să ne asigurăm că prețul nu e excesiv. Dar, totuși, pe termen mediu, singura soluție pe care a imaginat-o omenirea până acum ca să se asigure că prețul nu e prea mare, e competiția, concurența între mai multe companii”, a explicat președintele Consiliului Concurenței.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.