„Pe viitor, lumea va sta la coadă ca să intre în club“,...

„Pe viitor, lumea va sta la coadă ca să intre în club“, spune Dudu, unul din cel mai vechi organizatori de petreceri din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

duduanonimTM este un brand de petreceri care nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru amatorii de distracţie din Timişoara. Luna viitoare, anonimTM aniversează 17 ani de existenţă, iar alături de petrecerile care au adus în oraşul nostru o serie de nume legendare ale muzicii electronice şi nu numai, cei de la anonim TM au iniţiat o emisiune săptămânală de radio, o compilaţie anuală dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni şi o serie de acţiuni de coagulare a scenei muzicale timişorene sub genericul Made in TM. Având în vedere faptul că tragedia petrecută la clubul Colectiv a schimbat din temelii activitatea cluburilor din România, am fost curioşi să aflăm care este opinia celor de la anonimTM visavis de acest subiect. „În cei 20 de ani de când pun muzică nu am întâlnit niciodată aşa un <<reset>>. De-a lungul anilor au avut loc ceva schimbări, dar niciodată aşa. E un reset forţat de împrejurări, dar necesar. Am avut ocazia să pun muzică de multe ori în străinătate şi pot spune că partea asta care se referă la măsuri de siguranţă în caz de incendii şi cea cu numărul de persoane admise într-o locaţie, e ceva sfânt. În Marea Britanie, de exemplu. Şi nu numai. Cluburile de afară nu arată atât de bine ca cele din ţara noastră. Dar, acolo important e să se audă bine şi să se respecte legislaţia“, spune Dudu, unul din fondatorii anonimTM.

anonimCred că e nevoie de un dialog între actorii implicaţi.

În ceea ce priveşte perioada imediat următoare, DJ-ul timişorean crede că după ce vom traversa perioada asta de incertitudine, scena clubbing din România va arăta altfel.


„Este o perioadă de incertitudine. Din cauza faptului că multe cluburi s-au închis, lumea nu mai are unde să iasă. Lumea s-a schimbat şi fiecare ascultă muzica lui. Un oraş trăieşte tocmai prin această diversitate. Lumea o să înveţe să aprecieze altfel cluburile. Scena se va transforma. Lumea va sta la coadă să intre în club, ca pe vremuri. O să fie ca afară. Vei sta la coadă, vei plăti bilet de intrare mai mare, băuturile vor fi mai scumpe. Se vor cerne şi artiştii şi vor fi mai puţine locuri de distracţie“, spune Dudu. Astăzi, vineri, 27 noiembrie, cei de la anonimTM vor organiza o petrecere mai altfel, în cafeneaua Darc. „Pentru astăzi aveam iniţial programat un eveniment cu invitatul special Paradox din Marea Britanie. Am amânat acest eveniment pentru luna februarie a anului viitor, până când sperăm că multe chestii se vor regla. Vestea bună este că putem face party în D’arc sus cu număr rezonabil de persoane, şi fără fumat înauntru. Noile guidelines sunt simple: Se intră în limita numărului de persoane admis în incintă, şi se fumează doar în curtea interioară, la Grădina de Iarnă. Pregătim şi un party aniversar pentru luna viitoare, amănunte urmând să le anunţăm în viitorul apropiat“, ne-a mai declarat Dudu. Alături de el, la acest party vor mai fi prezenţi Newgotti, BIA, Seba 1394, Phobe1 şi MC Tina, iar biletele de intare costă 15 lei. Revenind la schimbările petrecute în rândul cluburilor din întreaga ţară în urma tragediei de la Colectiv, DJ-ul timişorean consideră că este nevoie de un dialog între reprezentanţii autorităţile şi reprezentanţii cluburilor. „Legile acestea există de mult timp, dar nu au fost niciodată aplicate. Nu aveau metode de aplicare sau erau pur şi simplu ignorate. Au existat tragedii şi în alte ţări. Cred că e nevoie de un dialog între actorii implicaţi. Altcumva unii nu vor înţelege că trebuie să prevină şi nu să amendeze, iar ceialalţi să înţeleagă motivul pentru care trebuie să ia măsuri“, a mai adăugat Dudu.

 

Foto: Seba Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.