Ploaie de stele pe cerul României, în două nopți din noiembrie. Când...

Ploaie de stele pe cerul României, în două nopți din noiembrie. Când are loc fenomenul astronomic

1
DISTRIBUIȚI

5306ee1c7119d84ff5259647668fccb3Timișorenii sunt invitați să privească cerul în următoarea perioadă, căci se anunță o ploaie de meteori spectaculoasă. Astronomii spun că fenomenul va avea o intensitate rar întâlnită. Ploaia de meteori taurizi se va putea vedea pe 5 şi 6 noiembrie, şi mai apoi pe 11 şi 12 noiembrie. Un ultim eveniment de o asemenea amploare a mai avut loc în urmă cu 10 ani.

„Ne putem aştepta să vedem mingi de foc care lovesc atmosfera Pământului la viteze de aproximativ 105.000 de kilometri pe oră.


Acest spectacol de lumini se datorează faptului că Pământul se deplasează printr-un «roi» de particule mai mari de spaţiu, care pot produce mingi de foc frecvente – meteori extrem de luminoşi – care se aprind pe cerul de noapte”, scrie Science Alert.

Amatorii de fenomene astronomice se vor putea bucura de condiţii meteorologice favorabile observării. De exemplu, pe data de 5 noiembrie, luna nu va răsări până după miezul nopţii. Astfel, observarea meteorilor taurizi nu va fi blocată. Cei care doresc să observe ploaia de meteori sunt îndemnaţi să privească spre constelaţia Taurului, de unde taurizii îşi au originea. Ploile se vor desfăşura atât în partea de sud a acesteia, cât şi în nord.

Sursa foto: naturefind.com

1 COMENTARIU

  1. „Cei care doresc să observe ploaia de meteori sunt îndemnaţi să privească spre constelaţia Taurului…”
    Da incotro e constelatia asta, spre Dumbravita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.