Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat LISTA NOILOR MINIŞTRI: „Am urmărit să...

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat LISTA NOILOR MINIŞTRI: „Am urmărit să fie oameni profesionişti, integri”

1
DISTRIBUIȚI

dacian-ciolos

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, lista Cabinetului său, format din 21 de membri, printre miniştrii propuşi fiind Lazăr Comănescu – la Externe, Petre Tobă – Interne, Mihnea Motoc – Apărare, Anca Dragu Paliu – Finanţe, Cristina Guseth – Justiţie şi Vasile Dîncu – Dezvoltare Regională.

LISTA NOILOR MINIŞTRI:

– Costin Grigore Borc, vicepremier, ministru al Economiei, absolvent Politehnicii Bucuresti, vasta expereinta in managament, este director general la CRH, fosta Lafarge

– Vasile Dancu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii si Administratiei.

– Lazar Comanescu, ministru Afaceri Externe. In prezent e consilier prezidential

– Mihnea Motoc, ministrul Apararii Nationale. Acum e ambasador la Londra. Motoc a fost ambasador la ONU, ambasador la Comisia Europeana

– Petre Toba, ministrul Afacerilor Interne. Cariera indelungata in domeniu.

– Anca Paliu Dragu, ministerul Finantelor. Este analist economic la Comisia Europeana. A lucrat peste 10 ani la biroul regional pentru Romania al FMI. Cunoaste bine Ministerul Finantelor

– Cristina Guseth, ministrul Justitiei. Lucreaza la Freedom House, a coordonat multe proiecte care au promovat statul de drept. Si-a adus contributia la lupta impotriva coruptiei

– Marian Costescu, ministrul Transporturilor. Este manager executiv la CFR. Are experienta bogata in domeniul transporturilor.

– Adrian Curaj, ministrul Educatiei si Cercetarii. Are experienta bogata in managemetul educatiei, a fost consultant al Bancii Mondiale, UNESCO, Comisia Europeana.

– Claudia Moarcas, Ministerul Muncii. Experienta de peste 25 de ani in domeniu

– Andrei Baciu, ministerul Sanatatii. Este un tanar medic chirurg, cu experienta in strainatate, dar si experienta privind mediul spitalicesc.

– Achim Irimescu, ministerul Agriculturii.


A mai fost secretar de stat, cunoaste bine domeniul, este reprezentant al Romaniei la CE

– Victor Vlad Grigorescu, ministerul Energiei. A lucrat la reprezentanta Romaniei pe langa Comisia Europeana

– Aura Raducu la ministerul Fondurilor Europene. A lucrat la Directia REGIO la Comisia Europeana. Acum e expert la BERD.

– Cristiana Pasca Palmen, ministerul Mediului. E sef de Unitate la Comisia Europeana. Are studii in strainatate.

– Marius Bostan, Ministerul Comunicatiilor. Experienta in sector

– Vlad Alexandrescu, ministerul Culturii. Este profesor la Universitatea Bucuresti, a fost ambasador in Luxemburg

– Elisabeta Lipa la Ministerul Tineretului. O mare campioana, cu experienta manageriala la Clubul Dinamo, dar si la COSR.

– Am propus crearea unui post de ministru delegat pentru consultare publica si dialog social. O propun pe doamna Violeta Alexandru, acum director al ONG-ului IPP.

– Tot ca membru al guvernului il propun pe seful cancelarului premierului, Ioan Dragos Tudorache, jurist de profesie, mare experienta de manager, a lucrat pentru ONU in Kosovo, acum la Comisia Europeana.

– Dan Stoenescu – ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni. Este un tanar diplomat, acum la Ambasada Romaniei din Spania

– Cristian Ciprian Bucur, ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul. Nu am putut propune un membru de partid, ci un om tanar, care lucreaza in Parlament.

DECLARAŢIILE NOULUI PRIM-MINISTRU:

– Am ales experţi în domeniile lor, din mediul privat, am urmărit să avem un echilibru de genuri

– Avem şi oameni cu experienţă bogată, dar şi oameni tineri

– Am urmărit să fie oameni profesionişti, integri

Actuala situaţie politică din România implicit formarea şi programul noului guvern a fost unul dintre subiectele discuţiilor pe care premierul desemnat le-a avut sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul unei escale pe care înalţii oficiali europeni au făcut-o la Bucureşti

„A fost, în primul rând, o întâlnire amicală, pentru că au fost cei doi preşedinţi pe care îi cunosc de mai de mult, dar am profitat şi am discutat şi despre situaţia politică din România, despre constituirea noului guvern şi mai ales despre programul de guvernare, în contextul în care, în perioada următoare, o să avem unele negocieri cu Comisia Europeană şi legate de buget, şi am avut deja o primă discuţie cu preşedintele Juncker pe acest subiect”, a spus pentru MEDIAFAX, premierul desemnat Dacian Cioloş fost comisar european al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

1 COMENTARIU

  1. „Actuala situaţie politică din România implicit formarea şi programul noului guvern a fost unul dintre subiectele discuţiilor pe care premierul desemnat le-a avut sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul unei escale pe care înalţii oficiali europeni au făcut-o la Bucureşti

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/11/premierul-desemnat-dacian-ciolos-a-anuntat-lista-noilor-ministri-am-urmarit-sa-fie-oameni-profesionisti-integri/” – ce treaba au junker si tusk cu formarea noului guvern? Au aterizat la noi cumva ca sa numeasca ei oamenii lor in anumite posturi cheie ? Reflectati, ca escala nu e intimplatoare. Exact ca si vizita de urgenta a victoriei nuland de la suspendarea marinarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.