Primarului Nicolae Robu NU îi pasă și merge mai departe cu HCL-urile...

Primarului Nicolae Robu NU îi pasă și merge mai departe cu HCL-urile contestate de prefectură. Vezi cum justifică

4
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

La finele acestei săptămâni Prefectura Timiş anunţa că a depus recurs graţios la nu mai puţin de trei hotărâre adoptate în 16 octombrie de Consiliul Local Timişoara. Este vorba despre proiecte care aveau în vedere interzicerea nunţilor ţigăneşti, obligaţia firmelor de a reduce poluarea la jumătate şi adoptarea unui studiu de prefezabilitate pentru amenajarea unui metrou la Timişoara.

„Obiecțiunile de legalitate vizează adoptarea acestor hotărâri cu încălcarea normelor care stabilesc competența materială a Consiliului Local, a normelor de tehnică legislativă și a dispozițiilor legale incidente (s-a constatat că măsurile adoptate de Consiliul Local aparțin unor domenii deja reglementate de legi și ordonanțe, deci de acte jurdice de nivel superior. Prin urmare în competența Consiliului Local revenea doar punerea în executare a acestor acte normative și nu o supralegiferare).


În ceea ce privește studiul de prefezabilitate adoptat prin HCL 433, obiectul acestuia îl constituie un bun care aparține domeniului public al statului, asupra căruia Consiliul Local nu poate dispune. Totodată, a fost atenționat Consiliul Local de faptul că nu rezultă din documentația transmisă Instituției Prefectului că a fost respectată procedura prevăzută de Legea 52/2003 privind transparența decizională și nici că a fost realizată evaluarea preliminară a impactului prevăzută de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative” transmitea Prefectura Timiş.

Edilul-şef Nicolae Robu spune însă că nu are de gând să retragă acele decizii şi că va sfătui aleşii să voteze pentru păstrarea lor şi că numai instanţa va decide anularea lor definitivă, în cazul unui proces intentat de Prefecura Timiş. Primarul Nicolae Robu a comentat că “eu consider că avem dreptul legal să încercăm să le asigurăm timișorenilor un aer cât mai curat, respectiv să interzicem investițiile poluatoare și să îi obligăm pe cei care există deja să își reducă nivelul de poluare (…) Este dreptul nostru să încercăm să protejăm orașul și cetățenii de tot deranjul și de tot ceea ce înseamnă imagine dezonorantă pe care unii cetățeni le crează(n.r – cu referire la nunţile ţigăneşti)”. Actul emis de Prefectura Timiş va ajunge pe masa aleşilor abia în plenul viitor.

4 COMENTARII

  1. Tipic acestei primate infatuate!Ce conteaza ca esti pe langa lege …Aiurea!Conteaza numai ce vrea acest individ penal!Poti sa mentii acele tampenii de HCL ,INSA in instanta esti mancat ,in caz de contestatie a lor!Dar nici asta nu conteaza…Conteaza doar ce vrea primata vopsita…Penibil!

  2. In asemenea momente iese la iveala atitudinea comunista, autocrata a tovarasului primar.
    Tovararse Robu, nu ai niciun respect fata de statul de drept.
    Pct.-tul 8 din Proclamatie este solutia.

  3. in aceasta isterie antipoluare primaria a trimis somatii de plata pentru taxa de poluare crescatorilor de albine si chiar la edituri… cica exista un hcl in care este trecut doar codul caen.

    din cauza acestui ales imposibil de demis o sa ajunga toti timisorenii sa isi inregistreze firmele in satele metropolitane…

  4. Oameni buni ce vreti de la un om paralel cu legea administratiei publice. Sau individul acesta are el o logica a declaratiei facute. Dpdv legal actul administrativ este suspendat de drept pina cind se solutioneaza recursul declarat de Prefect. Astfel degeaba mananca ce vrea el Robu pentru ca actul administrativ HCL este suspendat de drept intrucit prefectul l-a contestat pe calea recursului gratios. Alta era situatia daca contestatia o faceam eu sau alta persoana interesata.
    Eu cred ca vorbele fara fundament legal scoase de Robu au ca justificare campania electorala: stiti eu pentru cetateni trec peste lege, peste foc, bla, bla, bla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.