PSD Timiş, luat din nou „la şuturi” de Nicolae Robu, pe bază...

PSD Timiş, luat din nou „la şuturi” de Nicolae Robu, pe bază de populism. De ce nu vrea primarul scutirea de penalităţi a rău-platnicilor

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 11

Scutirea rău-platnicilor de la plata a circa 70% din penalităţile acumulate din cauza întârzierilor este un nou prilej ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să atace PSD Timiş, acuzând membrii formaţiunii de populism.

Mai exact, în urmă cu mai multe săptămâni consilierul PSD Ramona Olteanu declara în cadrul unei conferinţe de presă că guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă care permite administrațiilor locale să scutească de penalități persoanele sau firmele care nu și-au plătit impozitele la timp. Practic, cu condiţia să îşi achite taxele până la 31 martie 2016, oamenii ar putea beneficia de reduceri ale penalităţilor cu până la 73%. „Măsura guvernului, din Ordonanţa de Urgenţă 44 pe 2015, vine în sprijinul agenților economici și o considerăm oportună și în sprijinul cetățenilor Timișoarei”, a explicat Ramona Olteanu, care a admis şi că normele de aplicare a legii nu au fost emise, astfel că aceasta nu poate fi aplicată deocamdată.


Din datele oferite de consiliera PSD, penalitățile aferente taxelor neachitate se ridică în Timişoara la 14,7 milioane de lei, mai exact, 11 milioane persoanele fizice și 3,7 milioane de lei persoanele juridice.

Primarul Nicolae Robu s-a arătat însă împotriva proiectul de hotărăre pe care pesediştii îl vor promova în Consiliul Local Timişoara şi a declarat că „eu sunt împotriva unei astfel de măsuri. Mie nu mi se pare în regulă să fie adoptată de CL. Presupun că grupul PSD, populist cum îl știm, încearcă să îşi asigure în Timișoara voturi măcar de la segmentul reprezentat de rău-platnici”. După ce a explicat că nu e normal ca oamenii care nu s-au achitat la timp de sarcini să fie răsplătiţi, primarul Nicolae Robu a mai spus şi că „la anul ne vom putea trezi că mult mai mulți timișoreni nu vor plăti pentru că cei ce nu au plătit la timp le vor râde în nas celor care au plătit și le vor spune că au fost tratați la fel”.

Exceptând proiectul propus de Radu Țoancă, prin care nuntașii cu alai de mașini sunt obligați să obțină aviz de la Comisia de Circulație, în speranța că vor putea fi stopate parangheliile țigănești, cele mai multe proiecte ale consilierilor PSD au fost contestate public de primarul Nicolae Robu. Este deja de notorietate ultimul proiect de hotărâre prin care șeful consilierilor PSD Timiș, Alfred Simonis, dorea creșterea salariilor angajaților de la Direcția Fiscală în acord cu prevederile legii. Actul a picat la vot în CLT după ce Robu s-a certat cu angajații direcției și a acuzat, la fel, PSD de populism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.