Sportivi din Timișoara, operați gratuit la genunchi de cei mai buni specialiști...

Sportivi din Timișoara, operați gratuit la genunchi de cei mai buni specialiști din Europa. Ce eveniment medical are loc

0
DISTRIBUIȚI

picior

Peste 60 de tineri specialiști din șapte țări europene participă, în aceste zile, la Timișoara, la un curs în domeniul artroscopiei genunchiului. Este vorba de procedura chirurgicală care permite intervenția minim invazivă asupra genunchiului, asistată cu ajutorul unei camere video, în miniatură. Pentru a învăța cât mai multe despre această tehnică medicală, în cadrul cursului care se desfășoară în această săptămână au avut loc și patru operații live la genunchi, iar una se va desfășura mâine, care vor fi transmise live în sălile de conferințe.


Toți pacienții operați sunt tineri sportivi cu diferite afecțiuni ale genunchilor, din cauza unor accidentări.

Totodată, tinerii au învățat mai multe despre chirurgia artroscopică a genunchiului cu ajutorul unui simulator inedit, achiziționat în acest an de Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. „Este cea de-a cincea ediție a acestui curs internațional în domeniul artroscopiei genunchiului. Este organizat la Timișoara din doi în doi ani pentru că aici este singurul centru de pregătire acreditat european din România pentru training în domeniul artroscopiei. Rolul manifestării este de a pregăti tinerii în acest domeniu, una din modalitățile de a învăța această chirurgie este acest simulator. De asemenea, au loc și sesiuni de antrenamente pe genunchi de cadavru bovin, care le permit tinerilor specialiști să desăvârșească anumite gesturi chirurgicale”, a explicat Radu Prejbeanu, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie I de la Spitalul Județean Timișoara, organizatorul evenimentului.

Vlad Predescu, medic ortoped la Spitalul Pantelimon din București, a atras atenția, la Timișoara că, această chirurgie se adresează, în principal, adultului tânăr sportiv. Asta mai ales că tinerii din ziua de astăzi sunt hotărâți să facă sport din ce în ce mai mult, motiv pentru care și patologia traumatică crește. Potrivit specialiștilor, pacienții se recuperează mult mai ușor datorită acestei proceduri chirurgicale minim invazive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.