Strânge-mă-n brațe la ”grenadă”

Strânge-mă-n brațe la ”grenadă”

2
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Pentru mine e oarecum clar că toate viziunile apocaliptice referitoare la cum ni se spală creierul sunt valabile. S-au cam împlinit deja. Cu ajutorul zahărului prezent în 98% din preparatele din carne, cu ajutorul glutamatului monosodic și al altor E-uri deosebit de periculoase. Cu aparate de bruiaj, cu tot ce vreți. cu telefonul mobil poate. Și cu televizorul și cu mai nu știu ce.

Deja lumea funcționează anapoda. Ieri seara un amărât de inginer a fost amendat cu 500 de lei pentru că a uitat o pompă de aer, neagră, într-o bancă, venind să schimbe tonnerul la o imprimantă. O jună absolventă de FEEA a dat alarma, pentru că a crezut că pompa e o grenadă. Așa a văzut ea la televizor că fac teroriștii care nu se detonează pe loc, lasă grenade. Nu a sunat la 112, ci la băieții macho de la firma de pază cu care instituția avea contract. Adică, dacă era bomba, amorsată, până veneau ăia care oricum nu au competențe în a gestiona explozibilul, banca sărea în aer.


Asta doar pentru faptul că domnița a vrut să găsească protecție în brațele vânjoase ale cuiva de la ”security”. O putem înțelege parțial pe domniță. E în natura ființei umane să își caute perteneri, nu oricum, ci cei mai cei. Care, evident că în situații limită își pot demonstra valabilitatea. Că doar nu mai suntem în Evul Mediu să pornească băieții la turnir, călare.

Ok. Ce face macho-man-ul? Se uită la ”grenadă” și concluzionează că ”aia e”. Și sună la 112. Apoi începe isteria, cu poliție, jandarmi, armată, SRI, câte și mai câte alte forțe. Nu înțeleg cum tu, agent la o firmă de ”security”, care păzești o bancă, și nu o cutie de lângă aprozar, cum se face că nu ai văzut grenade decât la televizorul de acasă cu diagonală mică! Altfel nu-mi explic cum nu poți deosebi una de altă, merele de pere, grenadele de pompe de aer.

Pentru mine oamenii aceștia sunt o dovadă în plus că ceva e greșit, deja, în țara noastră. O țară despre care se tot scriu diverse conspirații și despre care se spune că e un loc de experiment al americanilor, rușilor și al mai știu ei cui.

Aflăm că nefericitul cu tonerul a fost 1. amendat de Poliție și că 2. va fi pus să plătească deplasarea forțelor militare și para-militare pirotehnice și de securitate. De ce? Pentru că și-a uitat pompița. Că fraierii de la firma de pază habar nu au de nimic, nu contează. Că ei au sunat la 112 și au spus ”grenadă” și au alertat pe toată lumea, nu are a face. Că zâna suavă angajată la bancă nu a sunat ea la 112 când a avut suspiciuni că sediul va sari în aer, nu contează nici atât. Tot ce-și dorea era să fie ținută strâns în brațe când avea să se întâmple nenorocirea.

2 COMENTARII

  1. Creierul este spălat doar dacă cei vizați acceptă asta, indiferent de metoda folosită. Doar în Evul Mediu porneau ”băieții la turnir, călare”? Ce păcat! 🙂
    Revenind la subiect, se poate menționa că:

    În zilele noastre e greu de cunoscut în societate,
    Cum reacționează fiecare în situații de securitate,
    Bucuria consistă însă că autoritățile repede dovediră
    Că în fapt nu a fost ”grenadă”, ci doar o sperietură.

  2. Georgeto, lasa-le tu numarul de telefon ca sa te poata suna data viitoare ca sa mergi sa distingi tu daca e grenada, pompita sau fruct de ananas. Si daca e grenada, sa ne strigi, cit mai apuci, sa plecam, ca sa nu ne trezim cu supradoza de fier in organism, ca am auzit ca iese greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.