Suma uriaşă cu care a fost vândută o icoană donată de mitropolitul...

Suma uriaşă cu care a fost vândută o icoană donată de mitropolitul Banatului, la Balul Speranţei. Cum au încercat femeile de afaceri din Timişoara să ajute comunitatea

0
DISTRIBUIȚI

balul sperantei

O mulţime de obiecte de valoare au fost scoase la licitaţie, aseară, în scop caritabil, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Balului Speranţei, la Timişoara. Evenimentul este organizat în fiecare an de Asociaţia Femeilor Antreprenor din România, care a invitat oameni de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, şi nu numai, să participe la acţiune.

Toţi banii strânşi, adică peste 100.000 lei, vor fi folosiţi pentru susţinerea a patru proiecte importante.


Şi anume, dotarea unei săli de kinetoterapie şi gimnastică medicală de la un cămin pentru bătrâni din Timişoara, achiziţionarea de materiale didactice pentru atelierele vocaţionale de lucru pentru tineri, organizate de o asociaţie din oraş, şi sprijinirea unei fetiţe de zece ani, bolnavă de leucemie, care are nevoie de un tratament extrem de scump. De asemenea, femeile de afaceri nu au uitat vechiul lor proiect de a construi un cămin de bătrâni la Giroc, pentru care le-au cerut sprijinul oamenilor cu suflet mare.

Printre cei care au participat la eveniment s-a numărat şi mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, care a adus cu el şi o icoană sfinţită. Aceasta a fost prima scoasă la licitaţie, fiind vândută cu 5.200 lei. “În asemenea evenimente se naşte omenia românească, se naşte solidaritatea între oameni şi acesta este cel mai important lucru: să avem solidaritate, compasiune şi să privim spre viitor cu speranţă că în ţara aceasta încă sunt oameni cu inimă mare, cu suflet mare, care oricând vor fi alături de cei în necazuri şi vor realiza proiecte pentru ţară. Şi noi suntem solidari şi vom organiza, chiar la începutul postului Crăciunului, două colecte la nivel de mitropolie şi banii se vor duce acolo unde este durerea cea mai mare”, a explicat mitropolitul Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.