Tempo-uri bine amestecate şi orchestraţii izbutite la concertul susţinut de cei trei...

Tempo-uri bine amestecate şi orchestraţii izbutite la concertul susţinut de cei trei muschetari ai jazz-ului timişorean, Sebastian Spanache Trio FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-425404029">

Psihodrom_SebastianSpanacheTrio_TM35 [1280x768]Melomanii timişoreni au avut ocazia să asiste la sfârşitul săptămânii trecute la o seară plină de tempo-uri bine amestecate şi orchestraţii izbutite, cu ocazia concertului susţinut de Sebastian Spanache Trio la Teatrul Naţional Timişoara, unde muzicienii au interpretat piese de pe albumele „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”.

Cei trei muşchetari ai jazz-ului timişorean şi-au început recitalul cu prima piesă inclusă pe albumul lor de debut „Humanized“, numită „Nao Dancar”, care a fost primită – aşa cum era de aşteptat – cu aplauze sincere din partea publicului. Pe parcursul recitalului, spectatorii au avut parte de magia contrabasului şi a bass-ului electric mânuit cu talent de Csaba Santa. Desigur, frenezia muzicală a fost completată de acordurile de pian ale lui Sebastian Spanache şi de percuţia de nota zece a lui Radu Pieloiu.

Din loc în loc, seara a fost colorată cu o adevărată excursie în lumea improvizaţiei, în care cei trei membri ai trupei au insuflat celor prezenţi o stare de bine graţie compoziţiilor vivace în care urechile au sesizat o sumedenie de artificii sonore de bun gust. Exact ca şi piesa lor, „Meditation”, recitalul a avut parte şi de momente de visare, iar spectacolul s-a încheiat cu un bis binemeritat. După concert, membrii trupei au avut o sesiune de „meet and greet“ în care au acordat multe autografe celor interesaţi.

„Este extraordinar să concertezi în astfel de locații, pe astfel de scene! Greu de descris în cuvinte cum ne-am simțit noi pe scenă, dar cert este faptul că dorim ca aceste evenimente să se întâmple mai des în săli de spectacole și mai puțin în cluburi. Mai avem trei concerte în țară cu Sebastian Spanache Trio în acest an, din care două sunt în săli de spectacole foarte frumoase (Transilvania Jazz Fest – Casa de Cultură a Studenților Cluj și Brașov Jazz & Blues Fest – Teatrul Sică Alexandrescu), iar al treilea este un club relativ nou din București, Club Studio. Pentru concertul de la Timișoara trebuie să mulțumim Asociației Culturale NABU, Teatrului Național Timișoara, Psihodrom pentru fotografii și lui Cristi Ienciu pentru proiecții“, ne-a declarat Radu Pieloiu.

Foto: Psihodrom

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.