Timișoara Saracens se motivează împotriva lui CSM București având în memorie semifinala...

Timișoara Saracens se motivează împotriva lui CSM București având în memorie semifinala de anul trecut. Cine ratează duelul din Ronaț

0
DISTRIBUIȚI

timisoara-csm-olimpia-3

Revenită în țară după victoria răsunătoare de la Valladolid, grupara fanion a Banatului la rugby se pregătește de penultimul act al SuperLigii. Sâmbătă, Timișoara Saracens RCM dă piept cu o formație cu probleme, CSM Olimpia București, și pare la prima vedere ca și calificată în finala de la Baia Mare.

”Avem această semifinală, un meci decisiv, nu ne permitem să facem pași greșiti. Sunt convins că Grainger și băieții pregătesc bine jocul. Nu trebuie să-i subestimăm, au avut un sezon cu suișuri și coborâșuri. Au îhnceput ca o favorită. Până acum Timișoara a câștigat celelalte competiții. Vor veni ca un leu rănit care încearcă o ultimă lovitură mortală. Mă așteptăm să luăm jocul foarte în serios”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului timișorean.

Timișoara Saracens s-a impus în primul joc din calificările pentru Challenge Cup, ediția 2016-17, la Valladolid RAC, scor 36-18, și moralul e ridicat în tabăra bănățeană. ”Suntem mulțumiți de rezultatul din Spania, a fost grozav să obținem punct bonus. Mai sunt lucruri de pus la punct. Nu am jucat foarte bine in prima parte în Spania, dar ne-am îmbuntățit în partea a doua. Avem un meci important cu CSM. Suntem favoriți ținând cont de rezultate. Ei au șansa a doua, nu au nimic de pierdut. Ne așteptăm să dea totul împotriva noastră, va fi greu. Nu arată bine vremea, dar suntem pregăți să jucăm în orice condiții”, a subliniat Grainger Heikell, tehnicianul ”sarazinilor”.

Marea absență din lotul bănățean va fi cea a lui Valentin Popârlan, internaționalul suferind o accidentare în zona șoldului.


Restul jucătorilor sunt apți, cu excepția lui Manasa Saulo, fijianul suspendat pentru lovire la Cupa Mondială din Anglia.

Nu au uitat meciul cu Farul

Dacă la nivel de conducere nu se mai aud prea multe lucruri despre ce s-a întâmplat în urmă cu un an, celebrul scandal al carnetelor lupte, jucătorii nu au uitat. Semifinala pierdută atunci cu Farul e folosită ca supliment pentru motivare.

”De când am pus piciorul inapoi în Timișoara, ne-am gândit la acest meci. Am trecut anul trecut printr-o semifinală care ne-a lăsat răni adânci. Vrem să jucăm finala. Se vorbește că e echipa momentului Timișoara, vrem să demonstrăm acest lucru. Vom întâlni CSM, o echipă fără identitate în acest sezon, dar cu jucători imprevizibili, jucători buni… Nu vrem să mai trăim acele momente”, a explicat Stelian Burcea, căpitanul lui Timișoara Saracens.

”Nu e foarte greu să-i motivez. Pentru că știm ce s-a întâmplat anul trecut. Avem motivație, dar am și depus multă muncă, nu vrem să ratăm o astfel de oportunitate pentru a juca finala Superligii. Au fost săptămâni grele, sunt sigur că sunt 100% motivati”, a precizat și Grainger Heikell.

Săptămâna trecută a fost un întreg scandal la CSM Olimpia iar internaționalii, precum e cazul lui Florin Vlaicu, au amenințat că nu mai intră pe teren până nu-și văd banii din salariile restante. Până la urmă vedeta naționalei va intra însă pe gazon.

”În momentul în care ai decis să intri în teren nu te mai gândești la bani, intri în teren și îți faci treaba 100%”, consideră Burcea. Spre deosebire de bucureșteni bănățenii au trecut parțial peste necazurile economice. Timișoara Saracens RCM primind și cea mai mare felie din suma alocată prin noul SCM (Club Sportiv Municipal). ”Au venit vești mai bune care trebuie implementate. Sunt niște pași care trebuie făcuți pentru implementarea acelor decizii. Sperăm ca din 2016 să revenim la normalitate în totalitate”, a concluzionat Dușan Filipaș.

Semifinala Timișoara Saracens RCM – CSM Olimpia București se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, într-o singură manșă pe arena din Ronaț. La ora 13.00 e programată cealaltă semifinală, dintre Știința Baia Mare și Steaua. Finala va avea loc în orașul maramureșean sâmbătă, 5 decembrie.

Timișoara Saracens: Militaru, Căpățână, Țăruș, Lazăr, Drenceanu, Ianuș, Rus, Burcea (cpt.), Calafeteanu, Rose, Shennan, Kinikinilau, Sefanaia, Lemnaru, Conache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.