Timișoreanul care a înființat ”Partidul Colectiv” pe Facebook și jurnalistul Călin Petrescu,...

Timișoreanul care a înființat ”Partidul Colectiv” pe Facebook și jurnalistul Călin Petrescu, la PRESSALERT LIVE. Ce se dorește prin inițiativa de pe rețeaua de socializare VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

calin petrescu-mihai9

Ediția de azi a PRESSALERT LIVE a avut parte de un invitat surpriză. Alături de ”omul de radio” Călin Petrescu în studioul HDV s-a aflat și Cosmin Mirișan, tânărul timișorean care are o inițativă cu potențial de succes. Acesta a creat Partidul Colectiv, deocamdată doar pe Facebook, prin care speră să unească oamenii nemulțumiți de clasa politică din România.

Emisiunea din această seară a început sub sloganul ”Corupția* ucide – nu are culoare politică” și pe fondul protestelor masive de stradă din Timișoara, București și alte orașe din țară.

Invitatul surpriză, Cosmin Mirișan, a explicat cum a ajuns la ideea de a forma un partid politic cu denumirea de ”Colectiv”, activ deocamdată doar pe Facebook. ”Din greșeală, am mers după oameni, după ce spun, am postat pe grupul evenimentului cu ieșirea în Piața Operei, un text în care am spus că ar fi okay să facem un partid al nostru, al românilor, să punem presiune pe clasa politică, pentru că va ceda la un moment dat. Avem dovada că dacă punem presiune contează, avem demisia lui Ponta și a Guvernului… După postarea mea, toți au spus să-l denumim Partidul Colectiv. Am făcut pagina Partidului Colectiv, partid politic. Lumea a început să dea like, mi-au scris oameni din București, din Cluj, Iași, că vor să se implice. Toți au întrebat cine e în spatele paginii, în spatele ei sunt pur și simplu eu, am făcut-o ca să fie un loc unde oamenii să se pot aduna. În care să plece când vom mai întâmpina probleme de guvernare… Sper să devenim un partid, de ce nu? Nu știu cât voi fi eu implicat, vreau ca pagina să o dau mai departe oamenilor, nu vreau niciun capital de imagine, nu vreau absolut nimic de pe urma paginii, am dat drepturi de administrator unor oameni din București, Satu Mare, Cluj, sunt mai mulți care postează”, a declarat Cosmin Mirișan la PRESSALERT LIVE.

Tânărul de 28 de ani nu ascunde că are un C.V. cu trecut politic, mediu care l-a scârbit însă. ”Am fost președintele organizației de tineret a Partidului Conservator. Veți spune, clar… Am fost vicepreședinte la nivel național, am plecat după niște divergențe, am vrut să plec la alt partid. După PC m-am mutat la PNL.


Eu am luat-o ca pe o experiență. De vreo trei ani sunt în politică, de un an și ceva nu am deloc activitate, m-am cam lămurit cu politica. Deocamdată partidul ăsta are menirea de a uni oamenii… Nu vreau nicio funcție politică pentru că atrage după sine multe responsabilități. În primul rând sunt prea tânăr, nu am experiența de viață necesară. Aici e problema, oamenii politici nu-și asumă responsabilități”, a explicat Mirișan.

Jurnalistul Călin Petrescu a spus că a fost surprins de amplitudinea mișcării de stradă de ieri din București și de faptul că Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de premier. ”Aseară am rămas uimit, uitându-mă pe știri, fluxul pe internet, nu credeam că vom ajunge la numărul de 25 de mii de oameni, ca într-o seară de marți să se ajungă la această cifră din centrul Bucureștiului… A fost momentul Colectiv, dar cred că s-au acumulat. Lumea era în block-start (n.r. cazul polițistului decedat) și a mai venit evenimentul acesta … Nimeni nu se aștepta însă ca Ponta să-și dea dimineața demisia”, a spus printre altele Călin Petrescu.

Întrebat de un viitor conducător ”din stradă” jurnalistul de la Radio Timișoara e circumspect. ”E posibil ca unii dintre ei să intre în politică, dar puțini. Ei au fraternizat cu întâmplarea din Clubul Colectiv. Mulți care au ieșit au fost prieteni, prietenii prietenilor sau poate chiar cei care considerau că puteau fi ei acolo”, a adăugat Petrescu. Cosmin Mirișan consideră însă că cel puțin un lider se află printre cei ieșiți la proteste: ”Eu zic că sunt cu siguranță oameni în acel public. Trebuie să-i găsim. La vot mergi și sunt oamenii puși pe liste de partid. Oamenii aceia nu sunt votați înainte. Eu ca om nu am pe cine. Ori pun ștampila de cinci ori și îl anulez”.

Despre punerea pe baze cu adevărat a unui nou partid al celor care doresc schimbarea clasei actuale părerile sunt de asemenea împărțite. ”Ar fi o alternativă, dar e foarte greu de realizat în acest moment. Până să-l faci cunoscut. Precum dacă deschizi un post de radio nou, durează ca să-l faci cunoscut (…) Eu consider că anul ăsta nu, probabil anul viitor. Depinde de cum fac jocurile celelalte partide politice”, a conchis Călin Petrescu.

”Asta încercăm să facem cu pagina de like să adunăm un număr mare de oameni. Lumea trebuie să știe că dacă suntem uniți când apar probleme, pașnic, ne spunem părerea, ne plimbăm, atunci vom face schimbări, dacă ne pierdem atunci nu. Noi trebuie să avem și noi nucleul nostru, așa cum au partidele, când se întâmplă ceva să ieșim în stradă. Se simte foarte tare presiunea. S-a cerut demisia lui Piedone și Oprea, a fost prins și Ponta … Va fi foarte greu în perioada următoare, dar pe termen lung nu au de ales”, e părerea lui Cosmin Mirișan.

8 COMENTARII

  1. Frumos articol! Pertinent comentariu!(Dan) Cand ma invitati si pe mine la o emisiune Domnule Dragos Bota?!…Nu de altceva, dar daca tot m-ati prins in „conimator” la mitingul contra sistem din Timisoara, dar care, iata, se dovedeste a fi mitingul generat de Partidul Colectiv, al carui initiator este un fost „nomenclaturist” de dupa ’89?! Poate am mai multa credibilitate! Da, eu si sotul meu suntem de numai doi ani membrii P.N.L., doar atat, membrii, iar activitatea noastra in acest partid, la Timisoara, s-a materializat in actiuni civice in scopul ajutorului, solidarizarii cu nevoile urbei, imbunatatirii imaginii urbei, s.m.a. De precizat, de accentuat, nu am fost membrii P.C.R. si ai nici unui alt partid politic pana acum doi ani. In toata existenta noastra am fost militanti pentru dreptate si adevar, am participat la Revolutia din 1989, smnatari ai Proclamatiei de la Timisoara,am participati la majoritatea protestelor civice, dornici in schimbarea in bine a sistemului. Si in conformitate cu Constitutia tarii suntem in primul rand cetateni( art,55- cu obligatia de a ne apara tara) si dupa aceea liberali, conform principiilor democratiei. Din respect pentru profesia Domniei Voastre nu voi continua sa dau exemple din bresla careia apartineti, si care se declara apolitica, in timp ce in buna parte, e aservita politic si propagandista pana in pantece…Cat de aplolitica poate fi invrajbirea diverselor clase sociale( sanatate contra religie, invatamant contra servicii, finante contra justitie, contra- contra, contra- caontra…?! Nu, nu , ma opresc aici ca sa nu va supar!…

    • Toti ratatii incep sa-si faca tot felul de reclama, sa infiinteze tot felulul de partide pe tot felul de retele de socializare, poate ,poate le creste numarul membrilor nemultumiti. Pai noi suntem 22 de milioane de nemultumiti! cine stie poate cred ca ne pot racola, ca ei sunt cei mai buni crai, ei sunt niste luptatori adevarati….gunoaie, gunoaie, gunoaie!….culmea mai vin si din cine stie ce partide, in care au fost lasati la o parte, iar acum frustrarea lor prinde aripi: cine stie poate prind un fraier nemultumit”…!Dar ce ai facut tu pentru noi? Toti vreti sa va afirmati pe spinarea oamenilor onesti, ca cine stie poate merge:”lasa ca prostimea este usor de manipulat” asta este rampa de lansare a unor ratati care stau in umbra si profita de orice ocazie ca sa-si atinga scopul. Trebuie sa avem grija, cand vom alege reprezentantii din randurile noastre, sa nu apara aceste gunoaie , care zic ca ne reprezinta, ca altfel vom acumula inca 25 de ani de mizerie. Traiasca Romania!!! ZC

  2. Toti ratatii incep sa-si faca tot felul de reclama, sa infiinteze tot felulul de partide pe tot felul de retele de socializare, poate ,poate le creste numarul membrilor nemultumiti. Pai noi suntem 22 de milioane de nemultumiti! cine stie poate cred ca ne pot racola, ca ei sunt cei mai buni crai, ei sunt niste luptatori adevarati….gunoaie, gunoaie, gunoaie!….culmea mai vin si din cine stie ce partide, in care au fost lasati la o parte, iar acum frustrarea lor prinde aripi: cine stie poate prind un fraier nemultumit”…!Dar ce ai facut tu pentru noi? Toti vreti sa va afirmati pe spinarea oamenilor onesti, ca cine stie poate merge:”lasa ca prostimea este usor de manipulat” asta este rampa de lansare a unor ratati care stau in umbra si profita de orice ocazie ca sa-si atinga scopul. Trebuie sa avem grija, cand vom alege reprezentantii din randurile noastre, sa nu apara aceste gunoaie , care zic ca ne reprezinta, ca altfel vom acumula inca 25 de ani de mizerie. Traiasca Romania!!! ZC

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/11/timisoreanul-care-a-infiintat-partidul-colectiv-pe-facebook-si-jurnalistul-calin-petrescu-la-pressalert-live-ce-se-doreste-prin-initiativa-de-pe-reteaua-de-socializare-video/

  3. Toti ratatii incep sa-si faca tot felul de reclama, sa infiinteze tot felulul de partide pe tot felul de retele de socializare, poate ,poate le creste numarul membrilor nemultumiti. Pai noi suntem 22 de milioane de nemultumiti! cine stie poate cred ca ne pot racola, ca ei sunt cei mai buni crai, ei sunt niste luptatori adevarati….gunoaie, gunoaie, gunoaie!….culmea mai vin si din cine stie ce partide, in care au fost lasati la o parte, iar acum frustrarea lor prinde aripi: cine stie poate prind un fraier nemultumit”…!Dar ce ai facut tu pentru noi? Toti vreti sa va afirmati pe spinarea oamenilor onesti, ca cine stie poate merge:”lasa ca prostimea este usor de manipulat” asta este rampa de lansare a unor ratati care stau in umbra si profita de orice ocazie ca sa-si atinga scopul. Trebuie sa avem grija, cand vom alege reprezentantii din randurile noastre, sa nu apara aceste gunoaie , care zic ca ne reprezinta, ca altfel vom acumula inca 25 de ani de mizerie. Traiasca Romania!!! ZC

  4. omul ala nu a citit nicio carte in viata lui si e mandru de asta. ma refer la omul de radio. haima lesi.
    iar ala cu partidul colectiv… penibil. de ce nu partidul C.A.P.?

  5. nume neinspirat:colectiv a fost mult timp perceput drept colhoz.
    spuneţi-i partidul ghinioniştilor pentru că:
    1.aţi avut ghinion la naştere
    2.la votare aţi fost urmăriţi de ghinion
    3.nu aveţi 6 case pentru că aţi avut ghinionul să-i mediteze Iohanis pe toţi cei 963 897 de fizicieni români care au votat pe listele suplimentare

  6. Brusc acest domnisor s-a gandit sa faca el un partid colectiv …hai sictir …ai fost in PC …dupa in PNL si acum te-ai gandit tu ..sa faci pe fb pagina partidului colectiv ! Mama ta de oportunist si nesimtit ! Ca te-ai gandit tu asa …ca esti scarbit de politica …si pack…de atata scarba ti-ai tras o pagina pe FB ! Du-te si ascunde-te …traseist ordinar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.