Timişorenii, încurajaţi să semneze petiţia online „STOP fumatului în spaţii închise”, după...

Timişorenii, încurajaţi să semneze petiţia online „STOP fumatului în spaţii închise”, după incendiul din clubul Colectiv. Cum te poţi implica şi ce spun statisticile

1
DISTRIBUIȚI

tigara-fumator_870aff9fd7

Timişorenii care nu mai doresc să se fumeze în spaţii închise sunt încurajaţi, de către o clinică din oraş, să semneze o petiţie online. Aceasta se numeşte „STOP fumatului în spaţii închise” şi a fost semnată deja de aproape 24.000 de români. Potrivit iniţiatorilor petiţiei, în cazul în care fumatul ar fi interzis în localuri, pot fi instalate detectoare de fum care ar putea preveni tragedii similare cu cea din Clubul Colectiv din Bucureşti.

„Fumatul este nociv. Este un fapt dovedit medical. Nu este corect ca nefumătorii să fie expuși fumului de țigară pe care fumătorii îl eliberează în încăperile închise”, transmit reprezentanţii clinicii private pe Facebook.


Potrivit statisticilor, doi din trei români nu fumează. Însă, deşi nefumătorii sunt majoritari, guvernanţii nu ţin cont de sănătatea şi dorinţa lor.

„Ne dorim cu toții cafenele, baruri, cluburi, discoteci sau alte spații de întâlnire sau recreere, curate, neîmbâcsite de fumul de tutun. Dorim să putem ieși însoțiți de copiii noștri la un ceai, cafea sau suc fără să ne umplem hainele și plămânii de mirosul de tutun. Surprinzător sau nu, pentru un nefumător, fumul de țigară şi mirosul de tabac sunt neplăcute. Dorim protecție pentru cei ce aleg să se ferească de efectele fumatului. În condițiile în care aceste efecte sunt periculoase pentru sănătatea umană, considerăm că nefumătorii trebuie protejați de fenomenul ”fumatul pasiv”. Este necesar ca și România să se alinieze la trendul UE și să aplice recomandarea Uniunii”, mai comunică pe reţeaua de socializare clinica medicală din Timişoara.

Petiţia online poate fi semnată AICI!

1 COMENTARIU

  1. Sunt de acord cu aerul curat dar nu sunt de acord cu incrancenarea impotriva fumatului. E prea americaneasca incrancenarea care dincolo de ocean a ajuns la isterie.
    Eu consider ca e bine sa fie spatii speciale pentru fumatori, aerisite corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.