Timişul are plan de măsuri de siguranţă pentru venirea sărbătorilor de iarnă....

Timişul are plan de măsuri de siguranţă pentru venirea sărbătorilor de iarnă. Ce controale se vor face şi ce mesaj „supărător” are şeful Jandarmeriei din județ pentru iubitorii de Facebook

0
DISTRIBUIȚI

iarna (24)

Autorităţile din Timiş fac pregătiri speciale pentru venirea sărbătorilor de iarnă. De la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi sau Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor toţi vor desfăşura în această perioadă controale speciale. În acest sens, la colegiul prefectural de astăzin a fost adoptat un plan de măsuri.

„În perioada sărbătorilor de iarnă ne dorim să evităm orice fel de fenomene neplăcute, atât din punct de vedere al protecţiei consumatorului, cât şi din punct de vedere al siguranţei publice. De aceea instituţiile care au sarcini în această direcţie şi-au stabilit nişte măsuri. Încercăm să mergem cât mai mult pe prevenţie şi către o comunicare către cetăţeni ca să ştie fiecare ce are de făcut pentru ca încă o dată să ne putem desfăşura sărbătorile în linişte şi într-un climat de siguranţă.


Fiecare instituţie va merge pe atribuţiile pe care le are conform legislaţiei şi mă refer aici la Direcţia de Sănătate Publică, care va verifica tot ce înseamnă alimentele şi dacă ele sunt conforme cu prevederile legale, Protecţia Consumatorului va verifica atât produsele alimentare, cât şi cele nealimentare care sunt specifice în această perioadă, iar Poliţia şi Jandarmeria vor avea în vedere măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi ordine publică”, a declarat prefectul Eugen Dogariu.

Iar dacă autoriţile promit să facă tot ce le stă în putinţă pentru a ne apăra de probleme şi noi putem contribui la siguranţa noastră. Inspector-şef colonel Nicolae Slev, şeful Inspectoratului de Jandrami Judeţean Timiş, a oferit un sfat pentru oamenii care pleacă în concediu. „Bine ar fi să mai vorbească cu câte un vecin să se uite din când în când la apartamentul lor. Să nu lase mesaje pe Facebook, pe internet că se duc nu ştiu unde în vacanţă pentru că din practică s-a văzut că foarte mulţi hoţi monitorizează asta. După aceea să nu îşi lase obiecte de valoare în locuinţe, să găsească o altă soluţie , vorbesc de sume mari de bani sau aur, pentru că se spune că aceşti spărgători de locuinţe au miros pentru aşa ceva. Cel mai sigur este să lase un vecin care să supravegheze din când în când şi nu e greşit dacă într-o cameră lasă o lumină care nu consumă foarte mult, care să inducă în eroare hoţii. Trebuie să fim mai isteţi decât ei, pentru că în realitate se ştie, hoţii nu au vreme rea, nu au sărbătoare, ei nu au nimic, ci acţionează oricând”, a declarat Slev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.