Un avion militar rus a pătruns „din greșeală” în spațiul aerian israelian

Un avion militar rus a pătruns „din greșeală” în spațiul aerian israelian

0
DISTRIBUIȚI

avion

Un avion al armatei ruse provenind din Siria a pătruns recent „din greșeală” în spațiul aerian israelian, a declarat duminică ministrul israelian al apărării Moshe Yaalon, relatează AFP.

„Un avion rus provenind din Siria a pătruns circa 1,6 kilometri în spațiul nostru aerian, însă s-a întors imediat în direcția Siriei”, a precizat ministrul pentru postul de radio public israelian.

„Este vorba se pare de o greșeală de pilotaj”, a spus ministrul, adăugând că avionul zbura în apropiere de Platoul Golan.

Israelul a anexat o parte din Platoul Golan (nord-est) în 1981, după ce l-a ocupat după războiul din iunie 1967.


Israelul și Siria se află oficial în stare de război.

”Există o linie de comunicare și de coordonare pentru a evita neînțelegerile între Israel și Rusia în Siria, pentru că avioanele ruse nu intenționează să ne atace, de aceea nu trebuie să reacționăm în mod automat și să le doborâm atunci când apare o eroare”, a adăugat Moshe Yaalon.

Anunțul survine la câteva zile după doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la granița cu Siria. Ankara susține că avionul a încălcat spațiul său aerian, în timp ce rușii dau asigurări că avionul Su-24 a rămas în permanență în spațiul aerian sirian.

Totodată, Moshe Yaalon a reamintit că premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele rus Vladimir Putin au convenit în septembrie în cadrul unei întâlniri la Moscova asupra stabilirii unui mecanism de coordonare a acțiunilor militare ale celor două țări cu scopul evitării confruntărilor în Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.