Avocații familiei Dorei Târziu cer o pedeapsă mai mare pentru „șmecherul cu...

Avocații familiei Dorei Târziu cer o pedeapsă mai mare pentru „șmecherul cu BMW” care a ucis-o. Care a fost sentința inițială

0
DISTRIBUIȚI

Avocații familiei Dorei Târziu, adolescenta din Cenad, județul Timiș, care a murit la începutul lunii aprilie după ce a fost accidentată pe marginea drumului de un tânăr care conducea nebunește la volanul unui BMW, cer o pedeapsă mai mare pentru șoferul găsit vinovat de producerea accidentului.

dora alb negruUn tribunal l-a condamnat pe cocalarul cu BMW la 2 ani de închisoare cu executare, dar JGV și Asociații, firmă de avocatură care reprezintă familia victimei, va ataca în apel decizia pentru a obține o majorare a pedepsei cu închisoarea și va cere judecătorilor să constate culpă exclusivă a celui aflat la volan.

„Avem deja o prima sentință în acest dosar, pronunțată la sfârșitul lunii noiembrie, prin care șoferul inculpat a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, a cărei motivare sperăm să o primim în cel mai scurt timp. Am hotărât, totuși, să facem apel împotriva sentinței și vom pleda pentru o majorare a pedepsei, având în vedere faptul că șoferul vinovat conducea cu o viteză mult superioară celei admise, iar după ce a lovit-o pe tânără a ales să fugă de la locul accidentului, lăsând-o să agonizeze”, a spus avocatul Ionuț Jercan, partener al firmei JGV și Asociații, care reprezintă familia victimei în procesul penal.

Elena Teodora Târziu, 16 ani, premianta absolută a școlii din Cenad, a fost victimă unui grav accident de circulație, în timp ce se întorcea spre casă, seara, cu o prietenă, după ce fusese în comună la un suc.


A izbit-o atât de violent încât pantofii i-au fost recuperați de la 10 metri distanță.

sofian - smecheras - bmw - satchinez (23)La mai puțin de o oră după ce a călcat-o și a lăsat-o în comă pe Dora, șmecherul cu BMW, un tânăr țigan în vârstă de 22 de ani, a postat pe aceeași rețea de socializare: „Sofian, ești o persoană care nu stă în lesă”. Tocmai fugise de la locul accidentului. Cunoscut drept vitezoman, Sofian Precup abia își recuperase, doar de o zi, permisul auto care-i fusese suspendat, și voia să impresioneze. A virat spre fetele care stăteau în fața casei de vorbă, ca să facă o „fentă”, iar pe una a pus-o la pământ.

Potrivit avocaților familiei, după finalizarea procesului penal, rudele victimei vor intenta o acțiune civilă și vor cere de la autorul accidentului cât și de la firma de asigurare la care mașina acestuia avea poliță RCA daune morale și despăgubiri pentru cheltuielile de înmormântare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.