Călin Lupu: „Pentru a fi un bun muzician, cel mai important e...

Călin Lupu: „Pentru a fi un bun muzician, cel mai important e să fii tu însuţi. Lumea simte asta“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

calinlupuCălin Lupu este unul dintre artiștii binecunoscuți melomanilor care participă la concertele desfăşurate în Timişoara. Fostul participant la concursul Vocea României se concentrează acum pe creearea unor compoziţii proprii şi îşi doreşte să pună pe picioare un band propriu. Doar că există o mică problemă: nu prea găseşte muzicieni care să facă parte din proiect. Explicaţia e simplă: majoritatea muzicienilor din oraşul nostru sunt angrenaţi în multe alte proiecte şi nu au timp pentru o nouă „echipă“.

„Primul meu concert l-am avut alături de Muneer, prin 2009, iar acum caut oameni pentru a pune bazele unui proiect personal. Din păcate e foarte greu să găseşti muzicieni dispuşi să colaboreze într-un nou proiect în Timişoara. Sunt mulţi muzicieni talentaţi, dar toată lumea e angrenată în alte proiecte. E şi normal, toată lumea vrea să câştige bani. Eu caut oameni care să zică «hai că facem, pentru că îmi place ideea». Eu am preferat să am mai puţine concerte, decât să cânt cu cine e liber în seara respectivă. Vreau să găsesc oameni care să creadă în ceea ce fac eu. Unii mi-au zis, da, e OK, dar să nu fie multe repetiţii. Mi-e greu să găsesc oameni potriviţi”, ne-a declarat Călin Lupu, care din acest an s-a hotărât să pună pe picioare serios acest proiect.

În ceea ce priveşte faptul că mulţi artişti timişoreni cântă de zor cover-uri, artistul crede că acest lucru este cât se poate de normal, fiindcă e o cerinţă a pieţei. „Normal că mai cânt şi acum cover-uri. Toată lumea cântă, căci asta se cere. Dacă artiştii ar cânta piesele lor nu i-ar mai asculta nimeni. Evident că adaptez cover-urile, după feeling-ul meu. În ultimii ani lucrurile s-au mai schimbat. Ţin minte, că pe vremea când am început să cânt cu Muneer, concertele de cover-uri erau pur şi simplu incendiare.


Făceam muzică de fun şi lumea era entuziasmată. A fost o perioada foarte faină şi lumea era alta. Nu exista stres, dacă făceai o gafă, asta era. Acum, lumea vrea, pe bună dreptate, calitate. Şi sunt mulţi artişti talentaţi. Există calitate. Pe mine nu mă atrage cover-ul. Dacă aş avea 20 de piese bune, ar fi altfel. Dar, dacă apari în faţa publicului, eşti un entertainer şi trebuie să cânţi şi cover-uri“, a mai adăugat muzicianul.

„Mai vorbesc, mai fac o glumă“

Fiindcă deocamdată nu a reuşit să găsească muzicieni cu care să alcătuiască un band, Călin Lupu susţine concerte într-o formulă restrânsă, el fiind la chitară şi voce, iar Dani Iorga la cajon. Următorul recital al artistului timişorean va avea loc joi, 10 decembrie, de la ora 21.00, la The 80’s Pub, cu intrarea liberă. Dacă sunteţi curioşi ce va cânta, artistul are un răspuns scurt: „nu ştiu“.

„Fiecare concert e special pentru mine. Practic, va fi o seară în care vreau ca lumea să se simtă bine. Îmi place să fiu dezinvolt, să angrenez publicul în cântare. Mai vorbesc, mai fac o glumă. Vreau sa fac acustic o seara in care lumea sa se simta bine. Alcătuiesc playlist-ul şi în funcţie de loc“, ne-a mărturisit Călin Lupu.

Printre piesele româneşti care se regăsesc în recitalurile lui se numără Holograf – „Vreau o minune” sau Spitalul de Urgenţă – „Prietenii”, iar dacă e să numească trei nume internaţionale care îl definesc acestea sunt Lenny Kravitz, Chris Daughtry şi Ed Sheeran. „Am foarte multe idei de refrene şi strofe, dar piese făcute cap – coadă am cam şapte sau opt. Îmi place foarte mult să compun şi asta îmi doresc să fac pe viitor. Sunt un perfecţionist şi recunosc că e nasol să fii aşa. Pe viitor, îmi doresc să compun şi piese în limba română“, ne-a mai declarat Călin Lupu.

Chiar dacă în industria muzicală autohtonă există o sumedenie de oameni care nu au talent, Călin Lupu îşi doreşte ca piesele lui să fie cât mai bune şi consideră că unul din atu-urile muzicienilor buni este sinceritatea. „Când cânti la o chitară, totul e natural. Nu ai cum să ascunzi ceva. Cred că pentru a fi un bun muzician cel mai important e să fii tu însuţi. Lumea simte asta. Îmi place foarte mult de Feli… când te uiţi cât suflet pune în ceea ce face…Trebuie să fii sincer cu tine în primul rând, dar şi cu cei care vin la concertele tale“, spune Călin Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.