Ce spun specialiștii despre crăpăturile apărute în pasajul Michelangelo după doar jumătate...

Ce spun specialiștii despre crăpăturile apărute în pasajul Michelangelo după doar jumătate de an de utilizare

0
DISTRIBUIȚI

michelangelo pasaj (12)Pasajul Michelangelo prezintă urmă de degradare la numai șapte luni de la darea în folosință. Pereții se scorojesc și sunt crăpați, plini de infiltrații de apă, parte din pânza freatică, iar altele de la ploi.

Concluzia specialiștilor consultați de PRESSALERT.ro e că s-a făcut rabat de la calitate.


„Au fost făcute improvizații tehnice”, spune un specialist.

Ideea e simplă, arată acesta: nu poți face o lucrare pentru care proiectantul a considerat necesar un buget de 63 de milioane de lei cu 49. Ba chiar cu 48 de milioane de lei, cum s-a întâmplat în cazul „ctitoriei” primarului Nicolae Robu, doar pentru a putea declara acesta că „s-a făcut economie”.

„Principiul național este că se lucrează la prețul cel mai scăzut. Dacă te uiți în jur, se văd consecințele”, spune prof. ing. Adrian Bota. Acesta explică faptul că pasajul Michelangelo este o construcție imersată, iar o indicație pentru faptul că poate s-au folosit soluții tehnice ieftine sunt fisurile la rosturile de dilatare, betonul a crăpat cum a putut, urmele de sare de pe pereți, de la infiltrațiile de la apa de ploaie prin fisurile de contracție și, în plus, mai sunt infiltrații din pânza freatică, apărute în urma unor microfisuri rezultate din neetanșeizarea corespunzătoare a lucrării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.