Dublă lansare de carte cu Doru Rocker Ionescu, la Timişoara

Dublă lansare de carte cu Doru Rocker Ionescu, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

dorurockerionescuDoru Rocker Ionescu va lansa duminică 13 decembrie la Timişoara două cărţi în cadrul unui eveniment care va avea loc de la ora 18 la Viniloteca: „Jurnal de Rocker” si „Muzica tinereţii, tinereţea muzicii… a la Cluj”. Doru (Emil, zis Rocker) Ionescu s-a născut la 1 februarie 1965, în Focşani – Vrancea. A absolvit Liceul de matematică-fizică „Al.I. Cuza” din municipiu (1983) şi Facultatea de Aeronave (1991, Institutul Politehnic Bucureşti), urmând şi cursurile Şcolii de Muzică din Focşani (1979, unde a studiat pian şi flaut). Până în 1990, a fost muzician liber-profesionist (chitară, tobe).Cântă la chitară şi la tobe în diverse formaţii, încă din liceu (cu Epsilon), continuând în timpul facultăţii cu Crepuscul, alături de care câştigă premii la concursurile naţionale de muzică rock (Posada – Câmpulung Muscel, în 1988, Top T – Buzău, şi Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti – Târgu Mureş, în 1989). În 1990, fondează şi realizează revista muzicală Rocker, care va apărea până în 1994, înregistrând încă o apariţie în 1999 (21 de numere). Din 1993, colaborează cu Radio Tineret Focşani şi la mai multe emisiuni la Radio România Actualităţi (Şlagăr Top Rock, Vineri noaptea în direct) şi Radio 3 – România Tineret (Start spre extraordinar, Politon stereo, Ora M, Radiodiscoteca în Blue Jeans). Din 1997, realizează propria emisiune, săptămânal, până în 2004: undergROund. În paralel, din 1990 colaborează intens cu rubrici muzicale la publicaţii precum Univers Sătmărean, Magazin Internaţional, Pop Rock & Show, Magazin Pop Rock, Fan Hits & Posters, Observator Cultural, suplimentele Jurnalul, Dilema veche, Monitorul de Iaşi, Maximum Rock ş.a.


Din 2000, realizează lunar pagina „Muzica pe micul ecran” din revista U CMR, Actualitatea Muzicală. A semnat prefeţe şi capitole în mai multe cărţi cu profil cultural şi prezentări ale mai multor albume audio-video de muzică românească. A prezentat numeroase concerte şi a făcut parte din juriile unor festivaluri-concurs naţionale. În 1993, produce rubrica săptămânală Rocker Club pentru TV SOTI. Din 1994, este angajat la revista TVR Panoramic Radio-TV, la care este promovat în 1998 redactor-şef adjunct (până la desfiinţarea din 2000). După colaborarea la emisiunile TV realizate de Mihai Godoroja (din seria Fragil) în 1995, în 1999 este cooptat în noua echipă TVR 2, pentru care colaborează la emisiunea Veni Video Vici, apoi realizează în nume propriu programe muzicale săptămânale precum Televiziunea, dragostea mea şi Remix. Din 2004, emisiunile sale Rock Forum, Integralele Remix, Pop Cultura, Jazz Restitutio, Play Back Estival şi Retro Clip sunt produse pentru TVR Cultural, până la desfiinţarea postului din 2012, depăşind 1300 de programe. Din 2009, revine la TVR 2 cu Timpul Chitarelor, în anii din urmă colaborând la Top Cultura şi Mituri muzicale româneşti.

Din 2012, realizează pentru TVR Internaţional ediţiile „O poveste… cu cântec!” ale emisiunii Lumea şi noi, filmând români din diaspora, în primul rând muzicieni, până în prezent peste 130. Colaborează la numeroase alte programe muzicale şi culturale, ca jurnalist senior la TVR, incluzând ediţii speciale şi transmisiuni – live sau înregistrate – de la evenimente precum Cerbul de Aur, Stufstock, Gărâna Jazz, Sighişoara Blues Festival, Folk You!, MultiSonicFest, Artmania, BB Jazz & Blues Festival, Mamaia etc., cele mai audiate fiind programele retrospective şi acelea cu noile nume rock, folk, jazz. Volume publicate: „JURNAL DE ROCKER. Doru Ionescu in dialog cu un cristian” (CDPL) respectiv „TIMPUL CHITARELOR. Muzica tineretii… a la Cluj” (Eikon). Muzici din diaspora (Soft Records, 2014). În anii ’90 a mai fost implicat în apariţia casetei Hans Knall şi Gabi Şuster – By the Frontiers (Alpha Sound, 1996), a CD-ului Dinel Tollea – Draculand şi a celui de-al treilea volum al compilaţiei Underground Romania (Fundaţia culturală „Phoenix”). În curs de apariţie: volumul Timpul chitarelor. Muzica tinereţii, tinereţea muzicii…à la Cluj şi Cartea Emigranţilor (e-book). Menţionări în Dicţionar Rock Pop Folk (Daniela Caraman Fotea şi Cristian Nicolau, 1999 şi 2003) şi Enciclopedia Personalităţilor „Who Is Who” (Hubner) începând cu 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.