Elevi transferați ILEGAL la o școală de prestigiu din Timișoara? ISJ Timiș...

Elevi transferați ILEGAL la o școală de prestigiu din Timișoara? ISJ Timiș a deschis o anchetă. Ce s-a întâmplat

2
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Scandal la o școală de prestigiu din Timișoara. Mai mulți elevi ar fi fost transferați, în această vară, la Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, fără a susține diferențele la anumite discipline înainte de începerea anului școlar, așa cum prevede regulamentul. Inspectoratul Școlar Timiș a luat decizia de a analiza toate transferurile de la această unitate de învățământ din Timișoara.

„Am trimis o echipă să verifice situația. S-a constatat că s-au făcut transferuri în mod incorect la Calderon, nu s-a respectat regulamentul.


Probe de diferență au fost date la anumite discipline mai târziu decât prevede regulamentul. Fiecare transfer ar trebui aprobat după ce fiecare caz este analizat extrem de atent. Școlile au autonomie, ele trebuie să fie responsabile de deciziile pe care le iau. Noi verificăm aceste transferuri”, a explicat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Reprezentanții ISJ Timiș urmează să stabilească dacă diferențele nu au fost susținute de elevi înainte de începerea școlii dintr-o eroare sau nu. Aura Danielescu a mai precizat că nu se gândește, deocamdată, să o schimbe din funcție pe directoarea de la Calderon. „Dacă ar fi să pun alt director, sunt blocată. Pe noi ne interesează să corectăm astfel de erori, să nu se mai întâmple. Școala aceasta trebuie condusă. Modul în care au procedat reprezentanții școlii în ceea ce privește anumite transferuri nu e tocmai corect, s-a încălcat o prevedere regulamentară, este adevărat”, a conchis inspectorul școlar general al județului Timiș.

2 COMENTARII

  1. Din pacate, nu este un eveniment izolat. Actiunile dincolo de limitele regulamentelor reprezinta o practica frecventa in managementul acestei doamne director. Bineinteles ISJ nu a fost strain de aceste acțiuni . Pana una-alta, elevii si profesorii liceului au de suferit, iar ISJ „nu se incumeta” sa intervina si sa „corecteze” derapajele.

  2. Cum adica ” Dacă ar fi să pun alt director, sunt blocată „. Ce inseamna asta? E prea mare presiunea sa o pastrati pe d-na Istin? Cine face aceasta presiune? Oare dupa gasiti o ilegalitate e normal sa mai ramana in functie? Cate ilegalitati mai trebuie sa iasa la suprafata pentru a o destitui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.