EXCLUSIV Împrumutul de la Trezorerie pentru stingerea datoriilor Colterm a fost aprobat....

EXCLUSIV Împrumutul de la Trezorerie pentru stingerea datoriilor Colterm a fost aprobat. Câți bani va primi societatea de termoficare

0
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

A fost nevoie ca Timişoara să rămână o zi fără apă caldă, pentru ca municipalitatea să facă un demers concret prin care să ajute compania locală de termoficare, Colterm, să scape de datoriile istorice. La debutul lunii noiembrie aleşii locali au votat în cadrul unui plen al Consiliului Local Timişoara ca datoriile companiei să fie stinse cu ajutorul unui imprumut contractat de municipalitate de la Ministerul de Finanţe.

Legat de valoarea datoriilor, Colterm a informat municipalitatea printr-o adresă că „înregistrează datorii către furnizori în sumă de 103,4 milioane de lei, din care cu scadență depășită 92 de milioane de lei.


Această situație a fost determinată de înregistrarea a 108,6 milioane de lei, pierderi induse ca urmare a încasării cu foarte mare întârziere a subvențiilor cuvenite de la bugetul de stat și local, în perioada 2006 – 30 iunie 2012”. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat în plenul cu pricina că „vrem să aprobăm 100 de milioane de lei din Trezorerie, există legislaţia generică, ştiţi că dată fiind importanţa asigurării agentului termic pentru cetăţeni s-a generat în timp şi legislaţia dedicată care permite anumite facilităţi pentru societăţile comerciale ale instituţiilor publice locale furnizoare de agent termic. E convenabil să putem face un împrumut la Ministerul Finanţelor prin Trezorerie”.

Odată făcute procedurile de contractare a împrumutului, actele au ajuns la Bucureşti. Mai mult, împrumutul a fost aprobat deja, susțin surse demne de încredere. Primăria Timişoara va primi în cel mult două săptămâni nu mai puţin de 72.9 milioane de lei, bani care vor ajunge în conturile Colterm şi mai departe în conturile companiilor către care societatea are datorii. Rămâne de văzut cum se va acoperi diferența până l 103,4 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.