Felicitări din Anglia pentru Timișoara Saracens: ”Un sezon cu adevărat remarcabil”. Cum...

Felicitări din Anglia pentru Timișoara Saracens: ”Un sezon cu adevărat remarcabil”. Cum îi laudă pe bănățeni ”clubul-mamă”

0
DISTRIBUIȚI

27_resize

Saracens FC, partenerul britanic al trupei din Ronaț, nu a trecut cu vederea performanța reușită de timișoreni în weekend. Englezii au postat azi un articol pe site-ul lor oficial, în care au subliniat reușitele impresionante din 2015 ale clubului afiliat din România, probabil cel mai prodigios colaborator din rețeaua globală.

Deși sunt lideri la zi în puternica ligă engleză, Aviva Premiership, londonezii de la Saracens FC au urmărit îndeaproape evoluția bănățenilor. ”Timișoara Saracens sunt noii campioni ai României după ce au învins rivala Știința Baia Mare, 18-15, în deplasare, într-un duel foarte strâns”, notează saracens.com. Britanicii amintesc și de celelalte performanțe din 2015: debutul victorios cu Valladolid în preliminariile Challenge Cup și celelalte două trofee acontate: Cupa României și Cupa Regelui. ”S-au bucurat de un sezon cu adevărat remarcabil, colectând trei trofee” și ”și-au întărit statutul de cea mai bună echipă din România”, mai scriu englezii.

Britanicii îl citează pe antrenorul Grainger Heikell și pe căpitanul Stelian Burcea. ”Știam că nu vom renunța fără a lupta. A fost o presiune mare pe băieți și am avut susținerea prietenilor și a familiilor și mulțumim tuturor pentru rolul lor.


Ne așteaptă un meci cu Rovigo (în preliminariile Challenge Cup), cu o presiune diferită. În trecut nu aveam parte de dueluri europene. Acum ne relaxăm puțin după victorie și vom încerca să jucăm la potențialul nostru”, a spus tehnicianul neozeelandez.

”Am arătat că suntem cea mai în formă echipă din rugby-ul românesc. Suntem încântați de acest titlul. Am arătat că suntem o echipă unită cu jucător cate țintesc cât mai sus în acest sport”, a adăugat Burcea conform aceleiași surse. Saracens amintește în articol și de faptul că timișorenii au avut cei mai mulți ”Stejari” în lotul de Mondiale. Colaborarea dintre cele două cluburi a început oficial încă de anul trecut. ”Din partea tuturor celor de la Saracens, felicitări Timișoara Saracens”, se specifică la finalul articolului.

tim

Bătaie timișoreană pe premii

Realizările clubului din Ronaț nu sunt trecute cu vederea nici în anchetele de final de an. Astfel, timișorenii au nu mai puțin de opt nominalizări la ”Superlativele anului 2015”, care pot fi votate pe pagina FRR. Trei dintre aceștia: Kinikinilau, Popârlan și Burcea, se luptă pentru premiul de cel mai bun jucător din România – SuperLiga CEC Bank. Ceilalți nominalizați aici fiind Csaba Gal (U Cluj) și Viorel Lucaci (Steaua). Câștigătorii vor fi premiați la Gala Rugby-ului Românesc din 17 decembrie.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.