Finish de an ”EN FANFARE” pentru Timișoara Saracens. Campionii și-au asigurat prezența...

Finish de an ”EN FANFARE” pentru Timișoara Saracens. Campionii și-au asigurat prezența în play-off-ul de calificare în Challenge Cup după victoria cu Fiamme Oro Roma GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-247513115">

05_resize

Timișoara Saracens încheie perfect sezonul 2015. Campionii României la Rugby au reușit să treacă cu ușurință de două grupări din Eccelenza italiană în mai puțin de o săptămână. Astăzi, bănățenii au învins-o și pe Fiamme Oro Rugby Roma, scor 35-14 (12-0), și și-au asigurat cu un meci înainte de final prezența în play-off-ul pentru ediția 2016-17 a Cupei Challenge.

Romanii au început mai bine jocul spre deosebire de conaționalii de la Rovigo. În sensul că nu au încasat repede eseu pe un ”Dan Păltinișanu” mai friguros. Dar au cedat până la urmă înainte de minutul 10, când Paula Kinikinilau a deschis scorul. Eseul său a fost transformat și astfel jocul pornea de la 7-0. A doua ”încercare” a venit mai greu. În finalul reprizei căpitanul Vasile Rus a dus scorul la 12-0. La reluare oaspeții au fost puși în mare dificultate. După o lovitură de pedeapsă marca Vali Calafeteanu timișorean scorul începea să ia proporții după eseurile la minut marcate de Tangimana Fonovai și Brian Sefanaia, scăpat pe mijloc. Două lovituri de pedeapsă ale lui ”Cala” au făcut ca scorul să aducă aminte de proporțiile tabelei cu Rovigo, era acum 35-0. Oaspeții de la Fiamme Oro, care erau pe 1 în Grupa A, au încercat să încheie sus ultimul lor meci în această etapă de calificări. Au reușit în o anumită măsură. Primind două eseuri de penalizare, unul în minutul 70 și altul chiar la final, ambele transformate de Azzolini.

Cu acest succes Timișoara Saracens adună 15 puncte în Grupa B și nu mai poate fi ajunsă de urmăritoare. Mai mult, bănățenii mai au un meci de disputat în Germania la Heidelberg pe 16 ianuarie.

Timișoara Saracens RCM: Militaru, Rădoi, Țăruș, Lazăr, Drenceanu, Morrison, Ianuș, V. Rus (cpt.), Calafeteanu, Umaga, Kinikinilau, Tevita, Lemnaru, Zaharia, Shennan. Rezerve: Căpățână, Taupaki, Mariș, Mureșan, Gorcioaia, Sefanaia, Tangimana Fonovai.

Fiamme Oro Rugby Roma: Gasparini, Sepe, Valcastelli, Massaro, Seno, Azzolini, Parisotto, Naka, Cerqua, Ceglie, Sutto, Cazzola, Zitelli (cpt.), Favaro, Callander. Rezerve: Moriconi, Cenedese, Di Stefano, Mammana, Balsemin, Calabrese, Di Massimo, Bacchetti.

”Finish bun de an”

Tehnicianul Grainger Heikell a părut puțin surprins de anul perfect avut cu Saracens RCM. ”E plăcut să ne calificăm, a fost un finish bun la un an extraordinar. Sunt mulțumit. A fost epuizant sezonul. Ne bucurăm că am obținut și bonus. Ne-am setat niște obiective înalte și e grozav că am reușit să le îndeplinim. Toată echipa merită felicitări. Și eu le mulțumesc tuturor celor din staff, nu ar fi fost posibil fără ei. Ne vom bucura de următoarele săptămâni. Știam că suntem capabili de asemenea performanțe. Am muncit mult, a fost special pentru echipă”, a declarat Grainger Heikell.

Echipa bănățeană colecționară de trofee se va reuni pe 4 ianuarie pentru disputa de la Heidelberg, meci după care va mai urma o mică pauză.

Foto: Adrian Pîclișan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.