Infiltrațiile și crăpăturile din pasajul Michelangelo, păzite cu trei echipaje de Poliția...

Infiltrațiile și crăpăturile din pasajul Michelangelo, păzite cu trei echipaje de Poliția Locală plus camere de supraveghere. Vezi imaginile crudei realități negate vehement de primarul Robu

4
DISTRIBUIȚI
<


p>michelangelo pasaj (4)

Pasajul Michelangelo,  realizat din fonduri europene şi inaugurat în stil faraonic chiar de ziua de naștere a primarului Nicolae Robu, s-a umplut de crăpături și infiltrații și este păzit de agenții de la Poliția Locală Timișoara mai ceva ca sfintele moaște. Azi noapte, pe la ora 1, pe lângă camerele de supraveghere instalate la fiecare capăt al pasajului, nu mai puțin de trei echipaje de la Poliția Locală erau în dispozitiv. O mașină era amplasată strategic, la întuneric, în parcarea de la baza Electrica, peste drum de Universitatea de Vest, în timp ce alta era în partea cealaltă a pasajului, lângă BRD. În acest timp, o a treia mașină cu numărul de înmatriculare TM 03 PLT patrula non-stop prin pasaj, mergând doar pe bulevard, de la intersecția cu strada Pestalozzi și până în celălalt capăt, la semafoarele de la clădirile Politehnicii. Agentul a consumat combustibil şi a uzat maşina toată noaptea doar pentru a se plimba pe cei nici doi kilometri de șosea care erau oricum supravegheată de celelalte două posturi fixe. La un moment dat, în zonă a apărut și un al patrulea echipaj, cu un microbuz, care s-a oprit preț de minute bune pentru a mai schimba niște impresii cu colegii de tură.

Marea grijă a agenților de la Poliția Locală Timișoara este ca jurnaliștii să nu pătrundă în pasajul Michelangelo și să fotografieze starea din ce în ce mai degradată a acestuia, deși nu au trecut nici șapte luni de la inaugurarea cu cvartet de coarde și tort aniversar cu fotografia măreței realizări, e drept cu finanțare obținută de administrația Ciuhandu. Crăpăturile sunt vizibile cu ochiul liber în mai multe zone ale pasajului – de la îmbinările de la capătul pasajului, până la pereții laterali. Ba mai mult, infiltrațiile de apă au început să brăzdeze zidurile, lăsând dâre groase și, în unele locuri, „înflorind” mucegaiul, semn că problemele sunt de ceva timp. Una dintre crăpături este chiar în apropierea uneia dintre camerele de supraveghere.

Primarul Nicolae Robu a negat, în urmă cu două zile situația, susținând, când a fost întrebat de reporterul de la Adevărul despre crăpăturile apărute în pasajul de la Michelangelo, că „nu mai cădeţi în penibil că nu mă duc eu să mă uit la fisurile din oraşul acesta. Este o fisură şi se remediază. Este garanţie. Care-i problema că apare o fisură la suprafaţă? E un subiect major pentru mintea dumneavoastră. Pentru mintea celor care ştiu ce înseamnă o fisură într-un mortar nu este aşa ceva. O fisură într-un mortar, dacă te-ar duce mintea mai mult, ai înţelege că nu e o problemă gravă”. Ulterior, primarul Robu i-a transmis jurnalistului „”Domnule” Dancea, Am fost astă noapte personal în subpasajul Michelangelo şi iată „surpriza”: NU EXISTĂ ACEA FISURA PE CARE PRETINDEŢI CĂ AŢI POZAT-O! Pasajul nu are nici măcar astfel de probleme minore la nivel de mortar, darămite „probleme grave” cum pretindeţi dv! Încă o proba a caracterului dv!”.

Pentru că o fotografie face cât o mie de cuvinte, vedeţi o galerie foto realizată de Adrian Pîclişan, în noaptea de duminică spre luni, în pasajul Michelangelo şi o înregistrare video.


4 COMENTARII

  1. Cite crime au avut loc pe strada in Timisoara de la inaugurarea pasajului? Cu cit a crescut numarul fata de perioada anterioara?
    Cred ca Robu nu e doar hot, ci si criminal.

  2. Unde-s pstacii Tovarasului Robu?? Bine spus, o imagine face cat o mie de cuvinte! Se va gasi o explicatie ”pertinenta si profesionista” si pentru aceste gauri si infiltratii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.