InstalArt, evenimentul de design al anului la Timișoara. Când și unde are...

InstalArt, evenimentul de design al anului la Timișoara. Când și unde are loc

0
DISTRIBUIȚI

In Vino Veritas- Mihai Popescu3

Evenimentul de design al anului la Timișoara, InstalArt ajunge lîn orașul de pe Bega vineri, 11 decembrie, în clubul Fratelli, unde timișorenii sunt invitați la vernisajul ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF”, proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week.
Design, artă, inspirație, dar și petrecere și muzică super-interesantă, promit irganizatorii. InstalArt nu este numai un vernisaj ci o întreagă desfășurare de forțe. ”În cadrul petrecerii de lansare, care va avea loc vineri, 11 decembrie, începând cu ora 20:00, la Fratelli Timişoara, invitaţii vor putea interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, vor vedea parcursul de creaţie şi vor fi degustate băuturile Campari şi San Pelegrino. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile”, transmite Marius Leonte, inițiatorul proiectului.

Marcel KlamerMarcel Klamer este ”inima” proiectului

În centrul proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa şi din lume. Marcel Klamer este nu numai unul dintre cei mai cunoscuți designeri de produs din Germania ci un artist celebru în toată lumea. El este premiat cu Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, țară unde activează ca membru al Uniunii Designerilor Industriali.

Pop Icon, Design Icon- Corvin Cristian 1Instalart a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul celebrului designer, susținută de partenerii Instalart, astfel: Dorin Ștefan | Gradient De Design powered by Uanderful, Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF, Robert Marin | Investigație powered by Brikston, Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari, Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier, Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont/Corian.

Cheie- Mario Kuibus- 1InstalArt aduce în completarea instalațiilor de artă un concert aparte cu timișorenii de la Exit Oz.

Exit Oz este un proiect timișorean născut în 2011 din sesiunile de improvizație făcute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) și Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri).


În 2013 celor doi li s-au adăugat mai mulți muzicieni ca și colaboratori și au început și primele apariții live, în formula de trio, împreună cu chitaristul Lucian Naste. Un an mai târziu Exit Oz a lansat primul album, un LP cu 8 piese, „Împământenit”, despre care critica spunea că este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și libertate, cu influențe pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz.

NINO, NINO- Stefan BarutcieffMai trebuie sus că proiectul InstalArt este în al treilea an de desfășurare. Anul acesta, în luna mai, s-a desfăşurat în Bucureşti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat şapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful, cât și prin conferințe și workshopuri ce au avut loc la sediul ANAV (Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane).Evenimentul este susținut de BASF, sponsor principal. Brikston, DuPont/Corian, Campari, M1.Crama Atelier, Uanderful sunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecţi. Mocheta Glamour Floors și Delta Studio completează lista de sponsori.

Gradient Design- Dorin Stefan1Puteți urmări evoluția proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF pe: www.instalart.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.