Kenya: Un mort și 40 de răniți în busculada provocată în urma...

Kenya: Un mort și 40 de răniți în busculada provocată în urma unui exercițiu de securitate care a simulat un atac terorist într-un campus universitar

0
DISTRIBUIȚI

nairobi exercitiu terorist

Un membru al personalului a murit și peste 40 de studenți au fost răniți luni în panica și busculada provocate de un exercițiu de securitate al poliției simulând un atac terorist la Nairobi, capitala Kenyei, fără ca studenții să fi fost informați înainte, transmite Reuters.

Nairobi a fost sub alertă sporită după atacuri lansate de militanți islamiști somalezi al Shabaab, cum ar fi luarea cu asalt a Universității Garissa din apropierea graniței cu Somalia în aprilie, în care 147 de persoane au fost ucise, și atacul din 2013 în mall-ul Westgate din Nairobi când 67 de persoane au fost ucise.

Universitatea Strathmore, o instituție privată din apropierea centrului capitalei, a declarat că unul dintre membrii personalului său a murit din cauza rănilor provocate în busculadă pentru a scăpa de cei care efectuau exercițiul de securitate.

Peste 40 de persoane au fost rănite și transportate la spitalele orașului, a adăugat universitatea.

O profesoară de la Strathmore a afirmat că studenții, care nu au fost informați despre exercițiul de securitate, au intrat în panică de teama unui alt atac al militanților al Shabaab.

„Am auzit două focuri de armă”, a spus ea.


„Toată lumea a început să fugă, am luat tot ce am putut”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.