Ministrul Transporturilor, fără promisiuni pe tema centurii de sud. Ce veste bună...

Ministrul Transporturilor, fără promisiuni pe tema centurii de sud. Ce veste bună are, totuși, pentru timişoreni

0
DISTRIBUIȚI

autostrada1 dan costescu

La finele lunii noiembrie, odată cu învestirea unui nou guven, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, sublinia din nou importanța amenajării rapide a centurii de Sud a Timișoarei. După zeci de apeluri publice prin care a ceut bani pentru obiectivul dorit de șoferii timișoreni de la guvernul Ponta, Robu a decis să își încerce norocul și cu noul premier, Dacian Cioloș.

„Voi transmite o adresă premierului şi ministrului Transportului prin care voi cere ca centura de sud să intre la finanţare în 2016. Transmit o adresă în termeni respectuoşi cum am făcut-o şi cu fostul prim-minitru şi ministru al Transporturilor.


Sper ca demersul meu să fie tratat cu înţelegerea corectă a lucrurilor. Aştept înţelegere nu bunăvoinţă din partea Guvernului Cioloş pentru că guvernele noastre au fost total incorecte cu Timişoara. Noi niciodată nu am cerut ceva ce nu ni se cuvine. Dacă nu perseverăm riscăm să ne prindă anul 2050 fără centură”, declara acum două zile primarul Nicolae Robu.

Astăzi, cu ocazia vizitei efectuate pe lotul II al Autostrăzii Timișoara – Lugoj, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a făcut câteva precizări pe tema finanțării centurii de sud a Timișoarei, proiect care a ajuns în Master Planul General de Transporturi.

Costescu a explicat că în curând va avea loc o dezbatere pe tema centurilor necesare în toată ţara, respective pentru finanţarea acestora. „Nu ştiu dacă aţi observat, nu sunt foarte simpatic, pentru că nu îmi place să promit foarte multe lucruri, dar vom merge pe aceleaşi principii pe care am mers şi la Master Plan şi pe care o să continuăm. Sunt nişte principii ştiinţifice, tehnice, în care se face o ierahizare, Timişoara nu are cum să cadă foarte la sfârşitul acestei liste pentru că este unul din primele oraşe ale României şi a şi dovedit că poate să atragă investiţii şi are şi cetăţeni care s-au implicat, fără să vă fac nicio promisiune, dar cred că mă înţelegeţi”, a spus astăzi ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.