O primăriță din Timiș, primari, viceprimari şi consilieri locali din vestul ţării,...

O primăriță din Timiș, primari, viceprimari şi consilieri locali din vestul ţării, în incompatibilitate. Despre cine este vorba şi ce a descoperit Agenţia Naţională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Patru aleşi locali din vestul ţării au fost găsiţi de Agenţia Naţională de Integritate în incompatibilitate, alături de alţi 27 primari, viceprimari şi consilieri locali din întreaga ţară.
Este vorba de Simona Magdin, primarul comunei Secaş din judeţul Timiş, care se află în incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012. Asta pentru că deţine „simultan funcţia de primar al comunei Secaş şi calitatea de administrator la SC Silumera Prod SRL, încălcând dispoziţiile art.


87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003.”, transmite ANI.

De asemenea, Mircea Para, viceprimarul comunei Şimand din judeţul Arad, se află în incompatibilitate din data de 14 noiembrie 2013, întrucât deţine simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Para Mircea Întreprindere Individuală”. Totodată, Anton Florin Baniciu, viceprimarul comunei Iratoşu din judeţul Arad, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 14 martie 2014 pentru că a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Baniciu Anton Florin „Camalex” Întreprindere Familială.

În incompatibilitate a fost găsit de ANI şi Ion Miloş, consilier local la Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, pentru că „a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât REC OBI PLAST SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, a încheiat, prin achiziție directă, un contract cu Consiliul Local Oravița, în valoare de 21.659 lei încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

La nivel naţional au fost identificaţi 30 de aleşi locali în incompatibilitate: şase primari, unsprezece viceprimari, doisprezece consilieri locali şi un fost ales local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.