Patria a priori! Sănătoasă și frumoasă să ne fie!

Patria a priori! Sănătoasă și frumoasă să ne fie!

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petroviciÎmi iubesc țara în tot ceea ce fac și îmi doresc din tot sufletul să fie sănătoasă și frumoasă. Îmi doresc ca noi toți să ne dorim la fel și să închegăm un neam care să facă țara asta sănătoasă și frumoasă. Paradoxal, deși noi românii avem ceva istorie împreună, asta nu ne ține uniți. Cotropitorii imperiali, popoarele migratoare sau Domnul știe cine ne-a mai răvășit și amestecat în așa hal încât uneori cred că aici s-a pus temelia Turnului Babel.

Că nu suntem empatici sau simpatici între noi a devenit deja de notorietate.

Că avem români care pun interesul personal în fața celui național, ne-o spun zilnic „instituțiile”.

Că sunt români aproape verzi care pun interesul unor interese europene înaintea celui național, suntem pregătiți să vedem, chiar dacă aceleași interese ne-au ținut depărtișor de Europa; și sunt voci care susțin că sunt gata să ne scoată iarăși la mezat.

Dar măcar astăzi aș vrea să văd români care cred în țara asta și care țin morțiș să o vadă sănătoasă și frumoasă.


Că se manifestă din interes electoral sau din convingere ce le vine din strămoși, că pun la fel de tare umărul și sufletul ca să împingă căruța înainte, cum spune o vorba românească, aproape că nu contează. Haideți să vedem odată că ne pasă și că vrem cu toții la fel!

Îmi vine să zic La Mulți Ani România Mare!, pentru că asta vreau să spun‎, dar nu vreau să plagiez Tribunul, Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace! Deși am în arborele genealogic ceva sârbi muntenegreni iubesc țara în care trăiesc așa cum americanii își iubesc America lor, fără sa aibă mari tradiții și istorie, așa cum elvețienii își iubesc Elveția lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.