Percheziții de amploare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de...

Percheziții de amploare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au creat

0
DISTRIBUIȚI

mascati spate

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează șase percheziții pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale societăților administrate de aceștia. Prejudiciul este estimat la aproape 370.000 de lei. este vorba de două societăți comerciale, cu puncte de lucru în Timișoara (1), Lugoj (4) și Berzeasca (1).


Trei persoane sunt bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

La percheziții participă și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

”În fapt, în cursul anului 2011, bănuiţii, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) a două societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor. Prin aceste operațiuni există suspiciuni că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 370.000 de lei. Ulterior, bănuiții ar fi efectuat tranzacții financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor”, transmite Biroul de Presă al Poliției Timiș. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.