Platforma Memoriei și Conștiinței Europene vine la Timișoara. Despre ce este vorba

Platforma Memoriei și Conștiinței Europene vine la Timișoara. Despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

bastion 5

Sâmbăta aceasta, de la ora 10.00, la sediul Societății Timișoara – Salonul Vega din Bastionul Theresia, se prezintă Platforma Memoriei și Conștiinței Europene.

Platforma Memoriei și Conștiinței Europene este o organizație internațională neguvernamentală non-profit care reunește 51 de instituții și organizații publice și private din 18 țări, active în cercetare, documentare, conștientizarea și educația cetățenilor europeni cu privire la regimurile totalitare din Europa secolului XX.

La această organizație a aderat, la 17 noiembrie 2015, și Societatea Timișoara.

Participă membri ai conducerii Platformei – Neela Winkelmanova, Goran Lindblad, Tökés László, Monica Macovei, europarlamentari și reprezentanți ai societății civile.

„Inițiativa este menită să analizeze trecutul totalitar și s-a născut în 14 octombrie 2011, la Praga, când a fost semnat actul de înființare a platformei, în prezenţa premierilor Republicii Cehe (Petr Nečas), al Ungariei (Viktor Orban) şi al Poloniei (Donald Tusk), în perioada în care europarlamentarul Tökés László era vicepreşedinte al Parlamentului European.


Platforma a propus către Organizația Națiunilor Unite, cu doi ani în urmă, înființarea unui Tribunal Penal care să judece crimele împotriva omenirii comise de regimurile politice din țările foste comuniste”, transmit reprezentanții Societății Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.