Primarul Nicolae Robu despre invazia păsărilor în Timişoara: „Ca să râdem puțin,...

Primarul Nicolae Robu despre invazia păsărilor în Timişoara: „Ca să râdem puțin, s-ar putea să existe și porumbei surzi la ultrasunete”. De ce nu are o soluţie bună pentru stârpirea ciorilor

0
DISTRIBUIȚI

ciori

Lupta cu porumbeii și cu ciorile din orașul Timișoara pare să fie una de necâștigat pentru autoritățile locale. În ciuda dotărilor cu aparate cu ultrasunete sau aparate care imită sunetele păsărilor răpitoare, Timișoara este încă sub asaltul ciorilor, iar monumente renovate și dotate cu aparate cu ultrasunete au devenit locații favorite pentru porumbei. Întrebat ce se poate face în legătură cu ciorile și cu porumbeii din oraș, primarul Nicolae Robu a explicat că „ce facem, trebuie făcute reglaje de frecvență pentru că toți specialiștii spun că aceste generatoare le alungă totuși. Ca să râdem puțin, s-ar putea să existe și porumbei surzi la ultrasunete.(…) Deci se caută soluții.


Asta este o problemă pe toată planeta. Sigur că nouă ne vine să râdem, dar nu este simplu”.

Mai mult, Robu spune că nu are mai mult de făcul, astfel că așteaptă ca oamenii care au soluții eficiente să îl contacteze. „Ia un premiu în funcție de cât de eficientă este soluția. Noi ne distrăm, dar ce poți să faci, porumbeii aduc un farmec în toate orașele. Cu această problemă s-au confruntat și cei din Veneța. La un moment dat, au ajuns la soluţii radicale că nu mai ştiau ce să facă. Pe de altă parte, toată lumea care a anuns în Veneţia se bucura să facă poze cu acei porumbei. Numărul porumbeior înainte de a avea generatoarele acestea era mult mai mare, acum mai apare câte unul, de asta gluma mea. Ciorile nu a fost nimeni în stare să dea o soluţie care să producă efecte radicale. Continuăm să distrugem cuiburile ciorilor, ele le refac, le distrugem din nou. Lupta aceasta continuă”, a detaliat Robu. Edilul a explicat că ar exista o soluţie care ar putea fi decisivă pentru stârpirea ciorilor, dar că acesta ar fi mai greu de pus în practică. Concret, autorităţile ar trebui să pună o plasă deasupra parcului. „Asta înseamnă să pui stâlpi mai înalţi. Dacă cineva deţine o soluţie să vină să o prezinte”, a conchis primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.