Primarul Nicolae Robu SFIDEAZĂ legea încercând să nu semneze constituirea ca parte...

Primarul Nicolae Robu SFIDEAZĂ legea încercând să nu semneze constituirea ca parte civilă în dosarul finanţării echipei Politehnica Timişoara. Vezi cine îl OBLIGĂ să semneze documentul

3
DISTRIBUIȚI

nicolae robu consiliul local

Primarul Nicolae Robu, unul dintre cei mai înfierbântaţi susţinători ai echipei de fotbal Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, la vremea respectivă fiind rectorul Universităţii Politehnica, încearcă orice truc pentru a-i proteja pe cei care au finanţat echipa, chiar dacă asta înseamnă să sfideze legea. Vă reamintim că DNA i-a solicitat primarului Nicolae Robu printr-o adresă să comunice de urgenţă dacă se constituie ca parte civilă cu 27.000.000 lei în dosarul în care sunt cercetaţi, printre alţii, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza şi secretarul Ioan Cojocari.


Robu a încercat să paseze răspunderea şi a trimis adresa Consiliului Local Timişoara să voteze dacă se impune constituirea municipalităţii ca parte civilă. În final, solicitarea sa a rămas fără răspuns deoarece nu s-a supus la vot aşa ceva.

Manevra lui Robu este una în contradicţie cu legea administraţiei locale care prevede foarte clar faptul că „în justiţie, unităţile administrativ – teritoriale sunt reprezentate, după caz de primar sau de preşedintele consiliului judeţean. Pentru apărarea intereselor unităţilor administrativ-teritoriale, primarul, respectiv preşedintele consiliului judeţean, sră în judecată ca reprezentant legal şi nu în nume personal”. Cea mai bună dovadă este faptul că în dosarul finanţării echipei lui Marian Iancu de către Consiliul Judeţean Timiş, constituirea de parte civilă a fost semnată de preşedintele Titu Bojin, acesta nepunând consilierii judeţeni să voteze aşa ceva. Încercarea lui Robu de a amâna constituirea de parte civilă este o formă de sprijinire a celor care au fost împreună alături de Marian Iancu, la vremea respectivă inclusiv Universitatea Politehnica Timişoara acordând din fonduri publice facilităţi societăţii pe acţiuni controlate de BkP.

3 COMENTARII

  1. Rationament gresit, pornit dintr-o ura viscerala vizavi de Robu. Primarul reprezinta Timisoara in justitie, dar nu poate sa ia decizii financiare in numele orasului, indiferent daca acestea aduc sau cheltuie bani. Orice decizie din aceasta o ia consiliul local, dupa care primarul este reprezentant legal in instante. Daca Bojin a facut altfel, a facut-o sau de prost, sau pentru ca, asa cum se tot vorbeste, tot dosarul asta nu e nimic altceva decat o facatura a PSD, pe mana cu Carmen Obarsanu si cu un tip cunoscut doar pentru ingaduinta aratata fata de o anumita etnie cu niste anumite case si pentru concursurile de promovare mai mereu pierdute. Iar Robu este un bolovan, dar voi, atacandu-l si cand nu are nici o vina, incercand sa-l bagati cu forta in povestea asta, cred ca va decredibilizati.

  2. robi asta nu isi da seama ca lucrurile chiar iau o turnura neplacuta. stilul lui a fost mereu de a pasa raspunderea, lui ii place Facebook si televiziune lui de pe Facebook, pozele cu el cu parul aranjat…si cam atit. Il cunosc de pe vemea cind eram asistent la Electro, omul nu s-a schimbat deloc. Orice dar sa nu isi asume raspunderea.

    Pe de alta parte ma si mir ca timisorenii mai tolereaza un exemplar ca el in scaunul de primar.In afara de santiere peste santiere haotice care au inghiti multi bani si plimbare cu o masina cumparata de o companie cu mari datorii cu care se plimba, facturi de mii de eur la telefonie nu a facut nimic. Ba da, A adus pamierii pe care ii pazesc pol locali in oras

  3. Conform legii raspunderea pentru recuperarea prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi, cu atat mai mult cu cat in cazul de fata sunt certificate si de instant de judecata, revine ordonatorului de credite, respective primarului. Sanctiunea pentru nerecuperarea prejudiciului implica raspunderea penala a primarului. Asa ca prin gestul sau Robu nu face altceva decat sa se plaseze in lotul Poli Iancu. Si nu de fotbalisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.