„România”, piesă dedicată românilor, de Ziua Naţională, de timișoreanca Beck Corlan VIDEO

„România”, piesă dedicată românilor, de Ziua Naţională, de timișoreanca Beck Corlan VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Beck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, a pregătit o melodie dedicată României, pe care a lansat-o cu ocazia Zilei Naționale.

Artista a anunțat că lucrează la această piesă în această toamnă, când a și vorbit pentru PRESSALERT.ro despre motivația și sentimentele din spatele acestei creații.

„Ultimele luni am locuit într-un sătuc liniştit din judeţul Arad. Tot timpul acesta, am fost cuprinsă de frumuseţea şi nostalgia vieţii sătene. Aşadar pot spune şi eu, ca poetul nostru drag, Lucian Blaga, că «veşnicia – adică această piesă – s-a născut la sat».


Când te afli în satele româneşti, eşti trezit la realitatea României, la cine suntem noi defapt. La frumuseţea, puritatea şi bogăţia ei. În melodie am inclus un scurt fragment din imnul României. Începuse în mine, mai de mult, o sete pentru a cunoaşte cu adevărat ce este România, cine este ea, care este vocea ei ? Am început să citesc despre martirii ţării. Ca muzician, bineînţeles, am început să caut artişti mai vechi care au însemnat ceva pentru ţara noastră. Printre altele, am fost atinsă şi de imnul nostru drag, dar mai ales de ultima strofă în care este prezentată inima românului curajos, fidel credinţei şi ţării lui. Cred că am pierdut în timp această mândrie că suntem români, deşi nu ar trebui, cred eu. Şi asta pentru că suntem capabili, talentaţi, creativi… de ce să nu ne bucurăm de rodul a ceea ce suntem? Dorim ca piesa «România» să readucă starea de bucurie că suntem români, şi că visele noastre se pot împlini. Ne dorim ca această piesă să fie continuarea «Podului de Pace» între inimile românilor“, spunea artista în luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.