Rugbiștii bănățeni au prins aripi în Europa. Timișoara Saracens a obținut o...

Rugbiștii bănățeni au prins aripi în Europa. Timișoara Saracens a obținut o victorie CATEGORICĂ în fața italienilor de la Rovigo GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

12367077_1046681322055845_1618412628_n

Timișoara Saracens RCM a obținut un nou succes în calificările pentru Challenge Cup 2016-17. Bănățenii se așteptau la un meci mult mai tare în fața italienilor de la Femi-CZ Rovigo, dar proaspăta campioană a României și-a făcut meciul ușor încă din start. Elevii lui Grainger Heikell s-au impus cu 45-13 (38-6) și au devenit favoriții la play-off ai Grupei preliminare B.

Timișorenii se așteptau cu siguranță la un meci strâns azi în fața vicecampioanei Italiei, Femi-CZ Rugby Rovigo Delta. Ce-i drept, cele mai tari grupări din Cizmă joacă în Liga Celtică, chiar și așa Burcea și compania nu au uitat că ”Azzurrii” i-au bătut în Anglia. Oaspeții nu aveau însă jucători de națională.

Doar 20 de secunde a durat echilibrul pe ”Dan Păltinișanu”. La prima acțiune Shennan scapă și înscrie primul eseu în banda dreaptă. Oaspeții au replicat prin Basson, care a făcut 7-3 dintr-o penalitate, dar diferența de șapte a fost refăcută tot dintr-o lovitură de pedeapsă de către Calafeteanu. Nouarul bănățenilor a fost în zi mare de șut și a transformat tot în continuare. Și din centru și din margine. Același Basson a mai redus din diferență înainte ca Paula Kinikinilau să înscrie următoarele două eseuri, primul foarte ușor, al doilea după o acțiune splendidă a aceluiași Stephen Shennan. Era deja clar că Timișoara Saracens e echipa superioară. Până la pauză Tangimana Fonovai, în banda stângă, și Shennan au mai culcat balonul în terenul de țintă al italienilor.

După pauză căpitanul oaspeților, Ferro, a reușit eseul de onoare iar Basson a transformat pentru 38-13. Fără a se solicita în mod excesiv ”sarazinii” au mai punctat o dată la capitolul eseuri, prin Jody Rose de această dată.

Primul meci european acasă din noua competiție Challenge Cup s-a încheiat cu o victorie la un scor mare pentru Timișoara Saracens. Împreună cu punctele aduse de la Valladolid echipa de pe Bega a devenit favorita grupei B. Peste o săptămână, tot pe teren propriu, bănățenii înâlnesc Fiamme Oro Roma, o echipă considerată de categorie inferioară celor de la Rovigo.

Timișoara Saracens: Militaru, Popârlan, Rădoi, Lazăr, Țăruș, Morrison, Calafeteanu, Burcea (cpt.), V. Rus, Rose, Kinikinilau, Tevita, Lemnaru, Fonovai, Shennan. Au mai intrat: Sefanaia, Mariș, Căpățână, Zaharia, Taupaki, Umaga, Ianuș, Mureșan.

Femi-CZ Rugby Rovigo: Quaglio, M. Silva, Tenga, Maran, Riedo, Bernini, Zannini, Ferro (cpt.), Bronzini, Mantelli, Menon, Van Nierkerk, Majstorovic, McCain, Basson. Au mai intrat: Lubian, Frati, Lucchin, Pavanella, Ruffolo, Grasotti, Bordonaro, Balboni.

”Nu ne așteptam”

Grainger Heikell, antrenorul timișorenilor, nu se aștepta ca elevii săi să aibă parte de o partidă chiar așa de facilă. ”Nu ne așteptam cu siguranță la acest scor.


Ne-am propus să începem bine, pentru că veneam după o finală obositoare. Am încercat să marcăm devreme, dar după 30 de minute nu ne așteptam la acel avantaj, ne bucurăm de postura pe care am avut-o. Băieții au câștigat încredere după deschiderea scorului devreme, a fost un avânt pentru ei. Luăm lucrurile pe rând, dar suntem într-o poziție bună. Mai avem o săptămână. Ne bucurăm de succes, dar luni revenim la treabă”, a declarat Grainger Heikell.

Italienii nu au fost foarte supărați, mai ales după ce au văzut forța ”Stejarilor” aflați în lotul gazdelor. ”A fost o partidă dificilă, dură. Ne așteptam să întâlnim o echipă mare, un club mare, cu mulți jucători de națională. Felicitări echipei timișorene. La ei s-a văzut și entuziasmul de după câștigarea campionatului… Pe noi ne așteaptă un meci important cu Calvisano. Sunt lucruri care nu au funcționat. Nu ne așteptam la această diferență. Noi avem o echipă cu mulți italieni. Ei au demonstrat că sunt jucători de națională. Nu suntem însă cea mai bună echipă italiană, nu avem jucători la națională. Campionatul nostru e limitat la patru stranieri. Am jucat cu un super-club. Am început practic cu un handicap, ne-a dat planurile peste cap”, a explicat Filippo Frati, tehnicianul lui Femi-CZ Rugby Rovigo Delta.

Circa 1.500 de spectatori au asistat la partida de azi de pe ”Dan Păltinișanu”.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.