Shakespeare și Subcarpați, într-o combinație inedită la Teatrul Național Timișoara GALERIE FOTO

Shakespeare și Subcarpați, într-o combinație inedită la Teatrul Național Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1084179808">

demoHamlet concert subcarpati (3)

„Oamenii sunt încă frumoși” au cântat Subcarpați duminică seara unei săli pline până la refuz cu publicul venit la demoHAMLET. concert SUBCARPAȚI, un proiect inedit al Teatrului Național și al trupei Subcarpați. Sute de oameni s-au întrebat cine este Hamlet. Un om normal, tânăr, pus în situații imposibile, după cum afirma regizorul spectacolului, Ada Lupu Hausvater. Povestea lui, spusă pe scenele lumii de peste patru secole, este citită de Ada Lupu Hausvater ca o pledoarie pentru dreptul la fericire și la normalitate.

demoHAMLET. concert SUBCARPAȚI reprezintă un preambul pentru spectacolul pe care Teatrul Național din Timișoara îl pregătește pentru primăvara anului viitor. Echipei Teatrului Național – actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Matei Chioariu, Victor Manovici, Cătălin Ursu și Bogdan Spiridon i s-au alăturat cunoscutul scenograf Iuliana Vâlsan și Marius Andrei Alexe, liderul trupei Subcarpați care a debutat ca actor în spectacol, continuându-și apoi performanța în concert”, arată Coduța Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Marius Andrei Alexe spune că regăsește mesajul Subcarpați în proiectul Hamlet: „Dincolo de provocarea socială pe care o reprezintă proiectul (și pe lângă latura egotistă a faptului că pot juca într-un spectacol de teatru), am descoperit că prin teatru poți trage nu doar săgeți estetice, ci și săgeți sociale. E foarte important să poți și să vrei să faci asta. În fond, ăsta e și drumul nostru muzical”.

Fotografii: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.