Timișoara Saracens vrea să-și asigure prezența în primăvara europeană după duelul cu...

Timișoara Saracens vrea să-și asigure prezența în primăvara europeană după duelul cu ”dinamoviștii” Italiei. Ce RECORD e la îndemâna campionilor României

0
DISTRIBUIȚI

12366960_1046695045387806_45011145_n

Bănățenii sunt lideri detașați în Grupa B de calificare în Challenge Cup 2016-17 și pot să-și îndeplinească deja un prim obiectiv vizat în 2016. Timișoara Saracens RCM își asigură prezența în play-off dacă trece sâmbătă de Fiamme Oro Rugby Roma, gruparea care ocupă locul 1 în Grupa A. Clubul italian aduce aminte de Dinamo prin faptul că aparține de Poliția din Cizmă.

Saracens RCM are 10 puncte după două partide și un succes o face câștigătoarea Grupei B indiferent de ultimul meci din Germania, care va avea loc în ianuarie. După victoria cu Rovigo, care părea un adversar mai puternic, timișorenii se așteaptă ca echipa vizitatoare din Roma să vină cu lecția învățată. ”Am făcut cea mai frumoasă primă repriză din acest sezon. Mai avem un singur pas spre o primăvară europeană. Urmează meciul cu Roma, singurul obiectiv e victoria. Sunt convins că o vom obține și automat vom fi calificați. Indiferent de ultimul meci, de la Heidelberg. Se anunță un meci foarte disputat. Ei sunt pe prima poziție în grupa lor. E ultimul meci de disputat pentru ei, se va decide cu câte puncte vor încheia și atunci urmăritoarele vor avea ocazia să egaleze sau nu. E crucial pentru ei și probabil după semnalul tras, pentru că cei de la Rovigo au fost surprinși, cred că va fi un meci mai greu”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului de pe Bega.

”A fost o performanță bună, dar ești atât de bun precum o arată ultima ta performanță.


Jucătorii trebuie să iasă din nou în față. Respectăm grupa celor de la Roma. Poate nu îi vom putea surprinde precum am făcut-o cu Rovigo. Am avut un calendar epuizant, dar așteptăm să încheiem bine anul”, a completat Grainger Heikell, ”principalul” lui Timișoara Saracens. Urmăritoarele bănățenilor din grupă, Direito și Mogliano, au doar câte 2 puncte.

Căpitan în acest joc va fi Vasile Rus deoarece Stelian Burcea e accidentat. Va lipsi și Valentin Popârlan. ”E ultimul meci în acest an, trebuie să câștigăm, deși ne așteptăm la un meci foarte dificil, ca să mergem un pic mai relaxați în vacanță, fără a depinde de alte rezultate. Trebuie să dăm dovadă că nu a fost o întâmplare cu Rovigo și să câștigăm meciul. Să ne bucurăm de o sâmbătă seară foarte frumoasă care ne așteaptă”, a spus Vasile Rus.

Fiamme Oro Rugby Roma are o istorie bogată dar tumultoasă. Clubul fiind înființat inițial la Padova de câțiva polițiști, a cucerit cinci titluri la începutul existenței, acum echipa aparține de ”Polizia di Stato” și joacă la Roma. În prezent romanii se află pe 6 în Eccelenza. ”I-am studiat pentru că am avut meciul cu Rovigo și am făcut o analiză video, sunt mai agresivi la sol, mai ales în spontană. Dar sunt două echipe destul de apropiate ca nivel. Rovigo a castigat la limită meciul direct. Ar fi păcat să stricăm această serie așa frumoasă și să ne împiedicăm la ultimul meci… Pe noi ne motivează dorința de victorie. Motivația e de a câștiga fiecare meci. Și să arătăm că suntem favoriți la baraj”, a conchis Rus.

Timișoara Saracens RCM a făcut apel ca spectatorii să vină la stadion, mai ales că echipa promite spectacol. ”Suntem la un pas să fim o echipa de nota 10”, a precizat vicele Dușan Filipaș cu referire la obiectivul de a câștiga ultimele 10 meciuri din 10 din an. Meciul se va desfășura sâmbătă, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, de la ora 12.30, la televizor poate fi urmărit pe Digi Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.