Timișoara, sub tricolor de 1 Decembrie. Vezi cum s-a sărbătorit Marea Unire...

Timișoara, sub tricolor de 1 Decembrie. Vezi cum s-a sărbătorit Marea Unire și care a fost cea mai aplaudată demonstrație GALERIE FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-63677174">

1 decembrie 111

Celebrarea Zilei Naţionale a României a adunat timișorenii în Parcul central, în ciuda vremii ploioase. Deşi autoritățile judeţene au decis să nu organizeze o paradă militară în semn de doliu pentru victimele din clubul bucureştean Colectiv, acţiunile organizate s-au dovedit a fi un succes. Manifestaţiile au debutat la ora 10 cu intonarea imnului naţional, moment urmat de un ceremonial religios oficiat de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan. Acesta a fost și cel care a depus prima coroană la Monumentului Ostașului Necunoscut.

Au urmat apoi discursurile. De la şeful Consiliului Judeţean Timiş. Titu Bojin, participanţii au primit o mică lecţie de istorie şi au aflat că „şi cei slabi, dacă sunt uniţi, sunt puternici”. Mesajul premierului Cioloş, care a făcut referire la schimbările de mentalitate necesare pentru progresul ţării. a fost transmis participanţilor de către prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu. Lipsa primarului Nicolae Robu, care este plecat într-o vizită se serviciu la Roma, oraș în care și-a luat și familia, a cauzat un moment amuzant pentru participanți. Viceprimarul Dan Diaconu a fost prezentat la microfon ca fiind „primarul Nicolae Robu”. Greșeala a fost corectată în scurt timp. Manifestațiile au continuat cu depuneri de coroane. Au cinstit memoria înaintașilor noștri Consiliul Județean Timiș, Garnizoana Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Poliția de Frontieră, Penitenciarul Timișoara, dar și partide precum PMP, PNL, PSD, ALDE sau UNPR prin deputatul Adrian Diaconu, dar și europarlamentarul Maria Grapini, care a avut cel mai mare alai dintre politicienii locali.

Al doilea moment jenant pentru Dan Diaconu a avut loc la depunerea de coroane unde viceprimarul Traian Stoia a refuzat să îl însoțească. Adevărata distracție a început de la ora 11 când sute de copii s-au bucurat pe cinste să vadă demonstrațiile prezentate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, Penitenciarul Timişoara, expoziţia de tehnică uşoară, echipament specific şi armament portativ, mini poligon de cercetare “trai în condiţii de izolare”, organizată de Brigada 18 Infanterie „Banat”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, Penitenciarul Timişoara şi Poliţia Locală a Municipiului Timișoara.

Demonstraţiile cu câini sau simulările de prindere a hoţilor i-au ţinut pe micuţi cu sufletele la gură şi pe părinţi cu mâinile pe aparatele foto sau de filmat. Cel mai spectaculos și aplaudat moment a fost cel prezentat de polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Timiș, care au simulat prinderea în flagrant a unor traficanți de droguri extrem de violenți.

La fel de mare success au avut şi standurile instituţiilor amintite mai sus, unde micuţii şi-au putut face poze şi au putut atinge echipamentele forţelor de ordine. Manifestațiile vor continua și de la ora 18 când la Timișoara va avea loc va avea loc retragerea cu torțe realizată de Muzica Militară şi militari ai Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi pompieri militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, pe traseul Catedrala Mitropolitană – Primăria Municipiului Timişoara – Arhiepiscopia Timişoarei – Palatul Administrativ – Piața Libertății – str. Alba Iulia –Piața Victoriei – str. Mărășești – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”. Sărbătoarea se va încheia cu concertul susţinut în Piaţa Victoriei de What’s UP de la ora 20.00 urmat de un recital susţinut de Andra. De la ora 22.00, timişorenii aflați în centru vor putea admira şi un foc de artificii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.