UMILITOR Textul Proclamaţiei de la Timişoara, ascuns printre toaletele ecologice de...

UMILITOR Textul Proclamaţiei de la Timişoara, ascuns printre toaletele ecologice de administraţia liberalului Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI
proclamatia wc 1
Atât se mai vede din textul Proclamaţiei de la Timişoara Foto Adrian Pîclişan

Administraţia Timişoarei, condusă de liberalul Nicolae Robu, a dat dovadă, încă o dată, de lipsă de respect pentru simbolurile şi istoria recentă a oraşului. De câteva zile, textul Proclamaţiei de la Timişoara, cel mai important document postrevoluţionar care a devenit cunoscut întregii Românii pentru celebrul punct 8, zace ascuns printre toalete ecologice, în apropierea Muzeului Banatului. Cilindrul pe care este afişat textul integral al Proclamaţiei de la Timişoara a fost mutat din Piaţa Libertăţii, când au început lucrările de reabilitare.


Acum, cilindrul a ajuns pestre drum de parcarea de la magazinul Modex, înconjurat de toaletele ecologice aduse de administraţia condusă de liberalul Nicolae Robu pentru cei care petrec la Târgul de Crăciun, organizat în centrul Timişoarei. DIn spatele WC-urilor se zăreşte titlul proclamaţiei, textul integral fiind imposibil de citit.

Pe 11 martie 1990 a fost lansată Proclamaţia de la Timişoara, în Piaţa Operei. A fost citită de la balconul Operei, de George Şerban, fiind primită cu urale de cei peste 15.000 de timişoreni adunaţi în piaţă. A devenit celebră pentru punctul său 8 care propunea  „ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foştilor activişti comunişti şi al foştilor ofiţeri de Securitate”.

proclamatia wc 2

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.