Ca-n Occident: pacienţi şi companii şi-au unit forţele pentru modernizarea saloanelor Clinicii...

Ca-n Occident: pacienţi şi companii şi-au unit forţele pentru modernizarea saloanelor Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Timişoara, dotate cu aer condiţionat şi internet gratuit FOTO

3
DISTRIBUIȚI

clinica de chirurgie vasculara

Clinica de Chirurgie Vasculară, singura de altfel din vestul ţării, a devenit una dintre cele mai moderne secţii ale Spitalului Judeţean Timişoara. Aproximativ 150.000 de euro, jumătate din bani fiind obţinuţi prin donaţii şi sponsorizări de la firme private şi pacienţi, au fost investiţi în renovarea celor nouă saloane ale secţiei. Aici ajung anual peste 2.000 de pacienţi din vestul ţării cărora medicii încearcă să le salveze picioarele de la amputare, şi nu numai.

Astfel, pacienţii care sunt internaţi în Clinica de Chirurgie Vasculară au impresia că sunt spitalizaţi într-o unitate medicală privată. Fiecare salon include sursă de oxigen şi de aspiraţie, baie dotată cu toate accesoriile pentru persoanele cu dizabilități, iar fiecare pat are alarmă și lumină individuală. De asemenea, pacienții dispun de acces la internet prin rețea wifi, iar toate saloanele sunt climatizate.

Lucrările de modernizare a secţiei au început în urmă cu un an şi jumătate. Spaţiul în care Clinica de Chirurgie Vasculară funcţionează în acest moment, în care se află 27 de paturi, nu a mai fost modernizat de la înfiinţarea spitalului, adică de 40 de ani.

clinica de chirurgie vasculara

„În anul 2014 am pornit un proiect de responsabilitate socială şi comunitară. Am primit o serie de sponsorizări, în prima jumătate de an am obţinut 35.000 de euro, inclusiv pacienţii ne-au sprijinit cu o sumă de aproximativ 50.000 de lei.


Ne-au ajutat foarte mult cu sume mari mai multe firme, Mitropolia Banatului a fost extrem de promptă, ne-a ajutat cu o sumă care ne-a permis să renovăm un salon întreg, Clubul Rotary Ripensis a modernizat un salon. Ultimele lucrări s-au finalizat cu holul, astfel că acum clinica are o faţă nouă”, a explicat, astăzi, medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la „Judeţean”.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a precizat că Secţia de Chirurgie Vasculară este cea mai nouă din unitatea medicală, fiind înfiinţată în urmă cu zece ani. „Se vede că un bun gospodar ştie ce are de făcut în cadrul secţiei. Chiar dacă este cea mai mică secţie, de 27 de paturi, din cele chirurgicale, s-au preocupat să crească şi calitatea hotelieră în cadrul spitalului. Cu ajutorul consiliului judeţean şi prin eforturile private s-a putut ca această secţie să fie modernizată şi să reprezinte un etalon la ora actuală în spitalul judeţean”, a declarat Marius Craina.

Din cei 150.000 de euro investiţi în modernizarea Clinicii de Chirurgie Vasculară, 55.000 de euro au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş.

3 COMENTARII

  1. Cand vom intelege ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune vom realiza si ipocrizia unor situatii sau persoane. Trebuie sa intelegeti ca venituri consistente si mascate obtii doar daca creezi cerere. Intai etajul 3 cu un ong apoi etajul 8 cu alt ong…in ritmul asta zic sa-l mute prin tot spitalul ca asa il renoveaza in locul statului. Ironia e ca cetateanul internat e furat de 3 ori: o data de stat cand cotizeaza pentru a avea decenta unui spital european dar statul nu o face ca e furat de unii, ceea ce lasa loc pentru a cere doctoru bani , o parte pentru el si o parte pentru a acoperii partea pentru el, respectiv renovarile din pozele de mai sus. Dar lucrurile astea nu mai sunt vizibile ziaristului de investigstie care dupa ce a inceput in forta a lasat-o mai moale…cam pe cand a aparut reclama la doctor D…in opinia mea cetateneasca. Dar daca toate lumea e fericita in prezent…ce mai conteaza viitorul, nu?!…efectele ipocriziei prezente se produc in viitor pentru copiii nostri ca ai lor sunt asigurati..de casta…in general vorbind.

  2. Cand vom intelege ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune vom realiza si ipocrizia unor situatii sau persoane. Trebuie sa intelegeti ca venituri consistente si mascate obtii doar daca creezi cerere. Intai etajul 3 cu un ong apoi etajul 8 cu alt ong…in ritmul asta zic sa-l mute prin tot spitalul ca asa il renoveaza in locul statului. Ironia e ca cetateanul internat e furat de 3 ori: o data de stat cand cotizeaza pentru a avea decenta unui spital european dar statul nu o face ca e furat de unii, ceea ce lasa loc pentru a cere doctoru bani , o parte pentru el si o parte pentru a acoperii partea pentru el, respectiv renovarile din pozele de mai sus. Dar lucrurile astea nu mai sunt vizibile ziaristului de investigstie care dupa ce a inceput in forta a lasat-o mai moale…cam pe cand a aparut reclama la doctor D…in opinia mea cetateneasca. Dar daca toate lumea e fericita in prezent…ce mai conteaza viitorul, nu?!…efectele ipocriziei prezente se produc in viitor pentru copiii nostri ca ai lor sunt asigurati..de casta…in general vorbind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.