Cinci liceeni din Timişoara au participat la un concurs unic în lume...

Cinci liceeni din Timişoara au participat la un concurs unic în lume de programare a unor roboţi aflaţi pe Staţia Spaţială

0
DISTRIBUIȚI

moisil

Cinci elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara au participat la un concurs unic în lume. Competiţia s-a adresat elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia şi a presupus programarea unor roboţi. Concret, concursul a implicat drone, care se urmăresc unele pe altele şi trebuie să-şi facă poze, un fel de „v-aţi ascunselea”. Elevii din Timişoara au ajuns până în semifinala concursului, care a avut loc în 25 ianuarie.

„Partea cea mai interesantă a acestui concurs este faptul că acești roboți s-au aflat chiar pe Stația Spațială”, transmit reprezentanţii ISJ Timiş.


Concursul Zero Robotics a început în septembrie anul trecut, iniţial fiind cinci echipe româneşti înscrise. Echipa din Timişoara se numeşte Cassiopeia şi a fost formată din elevii Cordun Cristina, Chincea Raul, Covaci Emanuel, Suciu Radu şi Grigoraş Miruna, înscrişi în clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a ale Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, îndrumaţi de profesorul Ivaşcu Simona.

Tinerii din Timişoara au fost invitați să participe, la Bruxelles, la etapa finală a competiției Zero Robotics, un concurs organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi ESA (Agenţia Spaţială Europeană). „Elevii din capitala Banatului, împreună cu o echipa din Statele Unite ale Americii şi una din Belgia, au constituit alianţa Westiopeia v3, care a reuşit să treacă prin etapele inferioare ale concursului pe locuri, pentru ca, mai apoi, în aşa-zisa etapă de încălzire a finalei să domine clasamentul, oscilând între locurile 1 şi 2. Echipa Cassiopeia a trecut de meciurile inițiale cu un scor impresionant, ajungând în semifinalele în care nici o altă echipă din România nu a mai ajuns. În ciuda acestui fapt, organizatorii nu au pus accent pe echipele câștigătoare și pe premii, reușind să inspire un sentiment de succes tuturor echipelor”, spune Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.