Contul principal al PSD, blocat din cauza unei datorii de la lansarea...

Contul principal al PSD, blocat din cauza unei datorii de la lansarea candidaturii lui Ponta

0
DISTRIBUIȚI

ponta lansare 6

Unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, este blocat în urma unei popriri în valoare de peste 55.000 de euro, impusă de Primăria Capitalei, pentru datorii de la lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Naţională, din 2014, potrivit unor surse social-democrate citate de Mediafax.

PSD are o datorie de peste 55.000 de euro la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, din subordinea Primăriei Capitalei. Administraţia este cea care a închiriat social-democraţilor Arena Naţională în anul 2014, pentru lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

În acest moment, PSD nu poate folosi acest cont pentru niciun fel de operaţiuni, însă, potrivit unor surse social-democrate, suma nu este greu de acoperit. De altfel, liderii PSD au început deja un plan pentru strângerea banilor, în special din cotizaţiile membrilor. Încasările din această sursă au crescut în ultima perioadă, iar social-democraţii au impus tuturor candidaţilor la alegerile locale şi parlamentare din 2016 să aibă cotizaţiile la zi pentru a fi eligibili.

Această situaţie este cunoscută în PSD de la finalul anului trecut, însă până în acest moment datoria nu a putut fi plătită.

La mijlocul lunii decembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că lansarea candidaturii la prezidenţiale din 2014 a lui Victor Ponta nu a fost plătită de către PSD, confirmând informaţiile pe această temă apărute în presă şi adăugând că partidul va strânge banii necesari pentru a se achita de această datorie.

Întrebat dacă evenimentul de pe Arena Naţională din septembrie 2014, prin care Victor Ponta şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, a fost plătit de către PSD, Dragnea a spus că nu.


„N-a fost plătit de PSD şi urmează să vorbim cu colegii să strângem fonduri ca să plătim o datorie de la lansarea candidatului la prezidenţiale”, a afirmat liderul PSD.

Subiectul a apărut în urma unui raport potrivit cărora au existat nereguli la Primăria Capitalei în anul 2014, inclusiv în privinţa evenimentului PSD. Astfel, Primăria şi-a asumat, în 2014, aproximativ 60% din costurile evenimentului de lansare a lui Victor Ponta, prin firma UTI GRUP, care se ocupa de mentenanţa Arenei Naţionale. Potrivit Curţii de Conturi, Primăria ar fi alocat, nejustificat, aproape 250.000 de lei pentru acest eveniment.

La evenimentul din septembrie 2014 au participat aproximativ 70.000 de social-democraţi.

Datoria de 55.000 de euro este, însă, una dintre datoriile mici ale PSD. Social-democraţii mai trebuit să achite aproximativ 7 milioane de euro unor diverşi prestatori de servicii din campaniile electorale trecute, cea mai mare parte a sumei provenind din timpul lui Mircea Geoană şi Victor Ponta. De-a lungul timpul, social-demoraţii au avut mai multe popriri pe conturi, având în vedere că o mare parte a acestei datorii de 7 milioane de euro trebuie plătit în termene foarte scurte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.